Kütüphaneler Haftası, ‘Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” teması ile düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.
Bu yıl 53'ncüsü düzenlenecek Kütüphaneler Haftası Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle yoğun bir şekilde kutlanacak. Bu kapsamda 27 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14:00'de Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda bir etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikte yazar Dursun Gürlek'in katılımı ile "Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" konulu bir konferans düzenlenecek.  29 Mart 2017 Çarşamba günü saat 12:30/13:00 arası ise 81 ille eş zamanlı olarak bir okuma etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğe öğrenciler ve vatandaşlar katılacak.
Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali ise açıklamada şu sözlere yer verdi, "Bu yıl ki 53. Kütüphaneler Haftasının teması 'Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler' olarak belirlendi.  Son yıllardaki teknolojik gelişmeler toplumu etkilemiş, bilgi ön plana çıkmış ve bilgiyi elinde tutan toplum gücü yakalamıştır. Bilgi toplumunun içine dâhil olabilen ülkeler, kütüphanelerin, özellikle de halk kütüphanelerinin öneminin farkına vararak bu kütüphanelerin günümüzdeki yenilikleri yakalayabilmesi adına birçok projeler geliştirmişlerdir. Bu projeler, kütüphanelerin, bilgi toplumundaki öneminin göstergesidir.  Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Bilgi güçtür. Geçmişin bilgi birikimi üzerine geleceğimizi inşa edebilmek için temel bilgi birikimine sahip olmalıyız. Ortak tarih bilinci, ortak akıl, aynı heyecana sahip olma, ortak kültüre sahip millet olabilmek ülkemizin bekası için önemlidir. Teknoloji bilimin uygulamaya geçirilmiş halidir.  Kütüphaneler ise insanlık tarihinin her döneminde bilginin toplandığı, korunduğu, organize edilerek kullanıma sunulduğu merkezler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim, teknolojinin varlık nedeni; teknoloji, bilimin gelişmesinde önemli bir etken olarak bir döngü oluşturmaktadır.  Kütüphaneler, artan bilgiyi kontrol altına alabilmek, okuyucularına daha etkin hizmet sunabilmek, daha doğru ve hızlı işlemleri yürütebilmek için gelişen teknolojiden yararlanma yoluna gitmektedir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz hizmet kalitesini her geçen gün yükseltmektedir. Kütüphanelerimizi bilgi merkezleri olarak daha fonksiyonel ve halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirmek için çalışıyoruz. Bakanlığımızın amacı, Halk Kütüphanelerini daha çağdaş hale getirmektir. Bilgi teknolojilerindeki gelişim, Kütüphaneleri etkilemiştir. Okuyan, düşünen, sorgulayan nesillerin yetişmesinde Kütüphaneler önemli katkı sağlamaktadır"

 

Editör: TE Bilişim