"Şüphesiz, 'Safa' ile 'Merve' Allah'ın işaretlerindendir. Böylece kim Evi (Ka'be'yi) hacceder veya umre yaparsa, artık bu ikisini tavaf etmesinde kendisi için bir sakınca yoktur. Kim de gönülden bir hayır yaparsa (karşılığını alır). Şüphesiz Allah, şükrün karşılığını verendir, bilendir."  (Bakara,158)
***
"Hacc, bilinen aylardır. Böylelikle kim onlarda haccı farz eder (yerine getirir)se, (bilsin ki) haccda kadına yaklaşmak, fısk yapmak ve kavgaya girişmek yoktur. Siz, hayır adına ne yaparsanız, Allah, onu bilir. Azık edinin, şüphesiz azığın en hayırlısı takvadır. Ey temiz akıl sahipleri, Benden korkup-sakının." (Bakara, 197)
 ***
"Rasûlullah (s.a.s.)bize hitap ederek şöyle buyurdu: Ey insanlar! Hac size farz kılındı. Bunun üzerine el-Akra' b. Hâbis ayağa kalkarak: - Ey Allah'ın elçisi! Hac her yıl mı (bize) farzdır? diye sordu. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.s.)şöyle buyurdu: - Yok, hayır. Bir defadır. Kim daha fazla yapacak olursa, o nâfiledir." (Müslim; “Hac”, 412; Tirmizî)
***
Ebû Hüreyre (r.a.) dedi ki, ben Resûlullah (s.a.s.) ‘ın şöyle buyurduğunu işittim: "Kötü söz söylemeden ve büyük günah işlemeden hacceden kimse, annesinden doğduğu gündeki gibi günahsız olarak (evine) döner." (Buhârî, “Hac”, 4)
*** 
Hacı adayları kutsal yolculuğa başladı, bir kısmı yola çıktı bir kısmı da yolculuğa hazırlık yapıyor. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyoruz. Rabbim yollarını açık eylesin. Haclarını mebrur kılsın. İnşallah tertemiz anadan doğmuş gibi sağ salim yuvalarına- yurtlarına dönerler. Rabbim işlerini kolay eylesin, ibadetlerini kolaylaştırsın, zorluklarını kolay kılsın. Sabır ve sebat içinde kutsal görevlerini tamamlamalarını diliyorum.
Bu kutlu yolculukta sıkıntılar yaşayabilirler, sabır gösterirlerse mükâfatını alırlar. Huşu içinde ibadete yönelmeleri, zamanlarını en iyi şekilde ve kutsal mekanlarda ibadet ederek değerlendirmeleri gerekiyor . Bu şuurla kutsal mekanları ziyaret edip Mekke de Kabe çevresinde, Medine de Mescidi Nebevi İçinde ibadetle geçirmeleri  kendi menfaatlerine olacaktır inşallah.
Böylesine kutlu bir mekânda olduklarının şuuruna ermelerini, en ufak bir zamanı dahi boşa geçirmemelerini diliyoruz. Bazen insan içinde bulunduğu zamanın kıymetini anlayamıyor. Kıymetini anlayanlardan olurlar inşallah. Dolu dolu geçen bir Hac görevi diliyoruz..
Bir isteğimiz daha var bu kutsal mekânlara bizden selam götürsünler. Selamımızı unutmasınlar ve bizler için de dua etsinler. Ayrıca mazlum kardeşlerimiz için Türk ve İslam Dünyası için topluca dua edip niyazda bulunmalarını bekliyoruz. Kabede, Mescidi Nebevi de Peygamberimizin huzurun da Arafatta, Mina da kutsal mekânların her köşesinde dua edip birlikte el açmalarını bekliyoruz. Ülkemiz adına, İslam Dünyası adına ve mazlum kardeşlerimiz adına dua etmelerini istirham ediyoruz..Rabbim dualarını kabul buyursun inşallah.
***
A.S NOTU: Ayrıca kuzum Gül Kokulum Gülnihal Kızımın da bu kutsal yolculukta görevli olması hasabiyle hayırlı görevler diliyorum. Yolu da bahtı da açık olsun. Mevla hayırlı vazifeler nasip eylesin, hizmetini kolay eylesin ve sabırlar versin. Gülnihal yavrumu Allah’a Emanet ediyor, vazifesinde üstün başarılar diliyorum. Allah Yar ve Yardımcısı olsun.  İnşallah Selamımızı söylemeyi unutmaz ve sağ salim yuvasına döner.