Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik SON DAKİKA! KİM'den atlı mesaj! Kuzey Kore'de 'büyük operasyon' beklentisi! - Haberler

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un devlet televizyonunda yayınlanan son görüntüleri, Pyongyang yönetiminin 'dünyayı şaşırtacak' bir eyleme hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

        Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kim'in ülkenin en kutsal yerlerinden olan Paektu Dağı'nda at binerken çekilen görüntülerini servis etti.

        KCNA, Kim'in 'Kore tarihinde son derece büyük öneme sahip olacak bir olay öncesinde Paektu'yu ziyaret ederek ata bindiğini' belirtti. Haberde Kim'in dünyayı ilgilendiren büyük operasyonları öncesinde daima Paektu Dağı'nı ziyaret ederek atacağı adımların ayrıntılarını düşündüğü' vurgulandı.

        Kim Jong-un, 2017 yılı sonlarında Paektu Dağı'nı ziyaret etmişti. Ziyaretten birkaç gün önce Kuzey Kore ABD topraklarını vurma kapasitesine sahip olduğu belirtilen en büyük kıtalararası balistik füzesini denemişti, ancak Kim ziyaretinden birkaç hafta sonra Güney Kore ile müzakerelerin kapısını açan Yeni Yıl Konuşması'nı gerçekleştirmişti.

        REKLAM

        Kim, geçtiğimiz yıl Güney Kore'li mevkidaşıMoon Jae-in'e, Paektu'nun zirvesini gezdirmişti.

        Uzmanlar, Kim'in önümüzdeki günlerde ülkesinin uzay programını açıklayabileceğini öngörüyor. Kim'in bu şekilde,silah denemesi yapmadan, ülkesinin gücünü Batılı ülkelere göstermeyi amaçlayacağı düşünülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ