Büyük Torbalı

Kutlamalara iki hafta kaldı

Torbalı’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterilerine katılacak öğrenciler, okullarında provalara şimdiden başladı. Sorumlu öğretmenler eşliğinde yapılan provalar oldukça renkli görüntülere sahne oluyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kutlamalara iki hafta kaldı
160 Görüntüleme
14 Ekim 2019 - 10:15
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’DA 29 Ekim kutlamalarında geri sayım başladı. Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yaklaştığı bugünlerde gösterilere katılacak olan okulların çalışmaları hız kazanırken, okul bahçelerinde süren provaların önümüzdeki günlerde daha da geniş kapsamlı olarak yapılacağı öğrenildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına az bir süre kala ilk ve ortaöğretim okullarının yanı sıra liselerde de hummalı bir çalışma başladı. Çeşitli gösteriler düzenleyecek olan öğrenciler sorumlu öğretmenler eşliğinde kendilerini gösterilere hazırlıyor. Bando takımının provaları renkli görüntülere sahne olurken, sonbahar mevsimine rağmen yazdan kalma hava sıcaklığı, provaları daha da şenlendirdi.
20’Yİ AŞKIN OKUL KATILACAK
İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına katılacak olan ve gösteri gurubunda yer alan çocuklar ile öğretmenler yoğun bir haftaya girdi. Okul bahçelerinde çalışmalarını sürdüren öğretmen ve öğrenciler kusursuz bir gösteri performansı sergilemek için yoğun bir gayret sarf ederken, bu yıl 20’yi aşkın okuldan binlerce öğrencinin katılacağı kutlamalarda onlarca öğretmen provalar için görev aldı. Çeşitli noktalarda yapılacak kutlama programında da görev alacak öğrencilerin bu yıl değişik gösteriler sunacağı ifade edildi. Provalara katılan öğrencilerin çalışmalardan oldukça mutlu oldukları gözlemlenirken, yaptıkları oyunlarla renkli görüntüler oluşturan öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanını da fazlasıyla hissettirdi.
29 EKİM İÇİN KATLANMALIYIZ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na iki hafta gibi bir süre kalmasıyla ilçe merkezinde bando ekiplerinin çalmış olduğu enstrümanlar çok fazla ses çıkarıyor. İlçe merkezinde bulunan onlarca okuldan çıkan seslerden rahatsız olduklarını ama 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bu seslere katlanmaları gerektiğini belirten ilçe sakinlerinden Yusuf Kaynar “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemiz için en önemli günlerden biri. Özellikle gençlerin bu günleri daha coşkulu yaşaması gerekiyor. Evet çok ses çıkıyor ama milli değerlerimiz için buna katlanmalıyız. Diğer vatandaşlardan da ricam bu provaları eziyet olarak görmesinler” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web