Tarihi 17 Aralık 2017

Kusursuz organizasyon

Ankara Ticaret Odası'nın bu yıl 3.'sünü düzenlediği Ankara Marka Festivali, ATO Congresium'da gerçekleşti. Festival sayesinde Ankara, 3 gün boyunca yıldız yağmuruna tutuldu.
190 konuşmacı ile yeni bir rekora imza atan Marka Festivali'ne 20 binden fazla ziyaretçi gelmiş. Etkinliğe İrem Derici, Berkay, Mustafa Sandal, Tolgahan Sayışman, Eser Yenenler, FİFA ve UEFA Onursal Üyesi Şenez Erzik, spor adamı Mustafa Denizli, şair-yazar Sunay Akın, Aşkım Kapışmak, Koray Avcı, Metin Hara, THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Nihat Odabaşı ve İzzet Çapa gibi alanında marka olmuş 190 konuşmacı katıldı.
Ben de 25 yıllık meslek hayatımda markalaşma sürecimi, deneyimlerimi anlattım. Marka Festivali kapsamında söyleşimi sosyal medyanın ilk ve tek talk şovunun yapımcısı ve sunucusu Emre Saygı ile gerçekleştirdim.
Bugüne kadar birçok başarılı organizasyonda yer aldım. Ama Ankara Marka Festivali, konuklara gösterilen özen açısından da daha iyiydi.
Her konuk, özenle ağırlanıp kulis, karşılanma, yeme ve içme ihtiyaçları eksiksiz karşılandı. Mutlu ettikleri konuşmacılara işlerini hatasız yapıp ayrılmanın keyfini yaşattılar. Yani arka planda bize müthiş bir ekip çalışması gösterdiler.
***
YENİ İŞKADINI
Berkay ile eşi Özlem Şahin'in ne kadar güzel bir evliliği olduğunu medyada görüyorsunuz. Kızları Arya dünyaya geldiğinden beri maşallah her şey daha da güzel. Özlem, inanılmaz bir kız. Yaşı 24 olsa da hamaratlığı, büyüklerine sevgisi ve saygısı camia içinde hep konuşulur.
24 yaşında biri nasıl bütün yemekleri yapmayı bilir diye düşünürken Özlem, hamile kaldı. Ve kucağına kızını aldı… Hamilelik döneminde o kadar çok bebek bakımıyla ilgili kitap okudu ki bu sayede çok fazla kilo almadı, düzenli beslendi.
Sosyal medyada bebek bekleyen diğer kadınlarla da öğrendiklerini paylaştı.
Özlem'in inanılmaz takipçisi var.
Yakın arkadaşım Ece Değirmenci de geçtiğimiz ay oğlu Demir'i kucağına aldı. Bazen o da Özlem'e bebekle ilgili şeyler soruyor. Özlem de en ince ayrıntısına kadar anlatıyor.
Özlem'in esas işi modellik.
Dedim ya hamilelik döneminde çok kilo almadı ama yine de bir model için fazla kilosu vardı. Arya doğduktan sonra spor yapmaya başladı. Berkay ona sürpriz yaparak bir spor salonu açtı.
İstanbul Caddebostan'da yakın bir arkadaşıyla FİTSLİM LİFE adını verdiği bir merkezi olan Özlem Şahin'in müşterilerinin çoğunluğu ünlü isimlerden oluşuyor. Özlem, şu sıralar şubeleşmeyi düşünüyor. Özlem, iyi eşken iyi bir anneye; iyi bir anneyken iyi bir iş kadına dönüşmeyi başardı. Bu açıdan kendisini yürekten kutluyorum.
***
ÜNLÜ HATASI
Bu ara yine şehir şehir gezdim.
Havayolları bankolarında çalışan arkadaşlarla en çok kim uçuyor, kim havalı, kim değil diye sürekli sohbet ettim.
Ben sordum, onlar cevapladı.
Hava yolu çalışanları Çağla Şıkel ve annesine bayılıyor. Çağla, annesi ve çocuklarıyla sık sık Bodrum'a gidiyormuş. Biliyorsunuz havaalanlarında biniş işlemleri yaparken ve uçak kapısında mutlaka görevlilere kimliğinizi göstermeniz gerekiyor.
Bazen ünlüler tanındıkları için bunun bir gereksinim olmadığını düşünüyormuş.
Bunun başında da Mehmet Aslantuğ geliyormuş. Kendisi kimlik sorulunca kızıyormuş. Ben buna inanmadım.
"Mehmet Aslantuğ, böyle bir şey yapar mı?" dedim "Yapıyor" dediler.
Ünlü olmak böyle bir şey işte… İnsanların onları tanımak zorunda olduğunu sanıyorlar. Ne kadar iyi oyuncu, şarkıcı veya model olursan ol; şöhret de, popülerlik de bitiyor.
Mehmet Aslantuğ bence Türkiye'nin en iyi oyuncusu. Dedim ya ben inanmadım buna; ama böyle bir şey yaptıysa şunu atlamış: Bankodaki arkadaşın ilgi alanına girmiyordur, derslerinden dolayı televizyonla arası hiç yoktur ya da yurt dışında eğitim almış ve çalışma hayatına orada başlamıştır.
Tanımamakta kendince haklı olabilir.
Beni şaşırtan bir diğer isimse Atlas Hava Yolları'nın sahibi Murat Ersoy oldu. Ersoy, kendi hava yolu şirketi ile uçacakken bile bankoya elinde kimliğiyle gelip güler yüzle uçuş kartını alıyormuş.