HABERLER>EGE
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 17:39

Kuşadası’nı karıştıran afişler!

Şehir merkezine inen domuz sürülerinin engellenmesi için kampanya başlatan Kuşadası Kaymakamlığı ile Kuşadası Belediyesi’ne hayvanseverler tepki gösterdi. Belediye Başkanı Ömer Günel, konunun çözümü ile ilgili hayvanseverler ile bir araya geleceklerini açıkladı.

Kuşadası’nı karıştıran afişler!

EGEDESONSÖZ- Yeteri kadar beslenememeleri sebebiyle şehir merkezine inmeye başlayan ve vatandaşların da yoğun ilgisine maruz kalan domuz sürüleri ile ilgili Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi ilginç bir kampanyaya imza attı.

Domuzların hazır beslenmeye alışması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla başlatılan kampanya için şehrin dört bir yanındaki bilboardlara afişlemeler yapıldı.  “Yaban hayatını sokaklara taşıma”, “Kimi beslediğinizi biliyor musunuz?” yazılı afişlere hayvanseverlerden büyük tepki geldi. Belediye binası önünde toplanan hayvanseverler Başkan Ömer Günel’i protesto etti.

BAŞKAN GÜNEL: KOLAY GIDAYA ALIŞMAZLAR İSE YABAN HAYATINA DÖNERLER
Belediye Başkanı Ömer Günel ise yazılı açıklama yaptı. Günel açıklamasında “Uzun süredir şehir merkezine inen domuz sürülerinin engellenmesi için başlattığımız “toplumsal bilinçlendirme çalışmaları” bazı çevrelerce yoğun eleştirilere maruz kalmıştır. Bu konuda özellikle sosyal medya ve diğer mecralarda yapılan eleştiriler ve yanlış bilgilendirmeler üzerine bir açıklama yapmak gerekliliği duyulmuştur.

Öncelikle Kuşadası Belediyesi bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile hayvan dostu bir belediye olduğunu göreve gelir gelmez faytonların yasaklanması, haybulansın hizmete alınması, kedi evlerinin yaygınlaştırılması, kedi ve köpek mamatik ve su otomatlarının hizmete alınması gibi hizmetleri ile kanıtlamıştır.

Günümüzde yaban domuzlarının yerleşim yerlerine girmesi sorunu sadece Türkiye’de değil başka birçok ülkede de sorun haline gelmiştir.

Bizim öncelikli hedefimiz hem yaban hayatını hem de halk sağlığını korumaktır. Bu amaçla konunun uzmanları ve hayvansever dernek temsilcileri ile görüşülmüş, iddia edildiği gibi domuzların aç kaldıkları için değil, kolay gıdaya ( sokaklara gelişi güzel bırakılan mamalar ve yine çöp konteynırlarının çevresine atılan evsel gıda atıkları vb.) ulaştıkları için şehir merkezine indikleri tespit edilmiştir.

Kuşadası’ndaki her canlıya karşı sorumluluk bilincinde olan bir belediye olarak, yaptığımız çalışmaların hiçbiri, sokak hayvanlarının mama bulamaması ya da domuz sürülerinin açlığa terk edilmesi yönünde değildir.

Bu çalışmalarda amacımız, sokak hayvanları için mamaların düzenli ve ihtiyaca göre bırakılması bilincini oluşturmak, domuz sürülerini şehir merkezine çekecek cazibeyi yaratan evsel atıkların da toplum sağlığını tehdit etmeyecek şekilde çöp konteynırları içine atılmasını sağlamaktır.

Yaptığımız araştırmalarda ve uzmanlarında belirttiği üzere, domuz sürülerinin kolay gıdaya ( kedi köpek mamaları ve evsel gıda atıkları) ulaşamamaları halinde, kendi yaban yaşam alanlarına dönecekleri değerlendirilmiştir.

Son günlerde yapılan yoğun eleştiriler üzerine, tekrar konunun uzmanları ve hayvanseverler ile bir araya gelerek tüm çözüm önerileri tekrar değerlendirilecek ve en doğru yöntemin uygulanması için çaba sarf edilecektir.

Konuya hassasiyet gösteren kamuoyuna teşekkür eder, saygıyla sunarız.

 
Bakanlık'tan Emine Bulut'un kızı için flaş adım!
 
Bakan Akar İzmir'de teftişte!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 25 Ağustos 2019 Pazar 10:36

Hayvansever olduğunu idda edenler biraz hayvanların yaşamlarıyla ilgili bilgi sahibi olsunlar.En ufak bir olayda hayvanseverim iddasıyla insanları linç ediyorlar.Her işin cılkını çıkarmak bu ülkede ilke oldu.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da kaçak rezidans ve villa inşaatında yıkım!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemelerde bulunduğu rezidans ...
Muğla'da 3 yaşındaki Ceylan'ın kahreden ölümü
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, taksinin çarptığı Ceylan Pınaraltı (3), yaşamını ...
Ehliyetine 2028'e kadar el konmuştu... Trafik kazasında can verdi
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde alkollü ve tehlikeli araç kullandığı gerekçesiyle ...
 
'Tövbekar dolandırıcı', cami çıkışı yakalandı!
Denizli'nin Çivril ilçesinde, Cemal Babacan'ı (74) telefonla arayıp, kendisini ...
Aile boyu hapis... Manisa'da Escobar ailesine ceza yağdı
Manisa'da okul önünde uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle yargılanan babaya ...
Kaz Dağı eteklerindeki Edremit Körfezi betonlaşıyor
Çanakkale'de, Kirazlı- Balaban mevkisinde yürütülen altın madeni faaliyetlerine ...
 
Muğla'da kahreden son: Yeni evli çifti kaza ayırdı
Muğla'da, yolcu minibüsünün bagajına valizini yerleştirmek isterken, arkadan ...
Didim'de caretta carettalar için hayat hattı
Didim ilçesindeki Parlamenterler Sitesi sahiline 29 Haziran'da yuva yapan ...
Yangında mahsur kalan bukalemunu itfaiye kurtardı
Muğla'nın Milas ilçesinde makilik alanda çıkan yangında mahsur kalan bukalemunu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva