Kuş Saray Yolu'nu sordu?

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kuş, "Tekirdağ milletvekillerimizden Çerkezköy Saray yolunun bir an önce yapılması konusunda gereğini yapmalarını istiyoruz" dedi.

Çerkezköy 28.07.2015 19:05:00 0
Kuş Saray Yolu

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Çerkezköy Saray Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuş, Tekirdağ Milletvekillerini göreve davet etti.

BASIN BAYRAMI’NI KUTLAYARAK BAŞLADI

Basın toplantısında geçtiğimiz günlerde kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak başlayan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, “Basının özgürce görev yapması en büyük dileğimizdir. Özveriyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın ve kuruluşlarının Basın Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, çalışmalarında da yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına ve şahsım adına başarılar diliyorum.”dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Başkan Yaşar Kuş, daha sonra Çerkezköy Saray Yolu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Milletvekillerine çağrıda bulunan Kuş, “Oda olarak gördüğümüz lüzum üzerine 1500’ü aşkın odamıza kayıtlı, personel servisçileri, taksiciler, öğrenci servisçileri ve kamyoncu esnafımız için sorunların giderilmesi konusunda bir taslak hazırladık. Bu sorunlarımızın en büyüğü ise Çerkezköy Saray yoludur. Tekirdağ bölgemizin 6 milletvekiline oda üyesi şoför esnafımız adına sesleniyorum.Her ne kadar ayrı ayrı siyasi partilerin milletvekilleri olmuş olsalar da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilimizi ve ilimiz insanlarını yani bizleri temsil etmektedirler. Bu nedenle 7 Haziran seçimleri öncesi seçim çalışmaları sırasında Çerkezköy Saray yolundan hiç mi geçmediler. Topu topu 18 kilometrelik olan Çerkezköy Saray yolu yaklaşık 11 yıldan bu yana devamlı olarak ihalesi yenilenerek el değiştirmektedir. Bu yol niçin neden yapılmıyor ya da yapılamıyor? Ben bir esnaf temsilcisi olarak bu yol ile ilgili tüm bölge milletvekillerimizi göreve davet ediyorum. 6 milletvekilimiz istese bu yolu bir ayda yaptırabilirler. İktidarlar milletin iradesiyle el değiştirebilirler ancak kamu yatırımları kim gelirse gelsin süreklidir yani devam eder.”diye konuştu.

HER AN BÜYÜK BİR KAZA OLABİLİR

Kuş yolla ilgili açıklamalarını şöyle tamamladı: “Bu yol özellikle yaz aylarında yoğun bir trafiğe sahip olduğundan her an büyük bir kazaya davetiye çıkarabilir. Zaman zamanda birçok kazalar meydana gelmektedir. Bu nedenle Tekirdağ milletvekillerimiz seçim zamanlarında bu yoldan geçtiklerinde yolun halini hiç mi görmediler ve yapılması konusunda da neden sessiz kalıyorlar. Seçim zamanında dahi bu yolun yapılması konusunda hiç birinden bir yaptırım sözü duymadık. Bu yoldan geçerek yolu görmezden gelmeleri bizleri üzmektedir. Bizler şoför esnafı olarak devlete vergimizi ödeyerek yasal sorumluluklarımızı yerine getiren emekçileriz. Umarız 6 milletvekilimiz Çerkezköy Saray yolunun bir an önce bitirilmesi konusunda kendileri tarafından gerçekleştirilmesini talep etmekteyiz.”

EN YÜKSEK İŞGALİYE BEDELİ ÇERKEZKÖY’DE

Çerkezköy Saray yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kuş daha sonra şoförlerin sorunlarını dile getirdi. Tekirdağ il genelinde en yüksek durak işgaliye bedelinin Çerkezköy’de olduğunu dile getiren Kuş, “Taksi duraklarının durak yerleri kiraları Tekirdağ ve ilçelerinde en yüksek işgaliye bedeli ilçemizdedir. Bu konuyla ilgili Belediye Başkanımız Vahap Akay ile görüştüm, yarından itibaren oda olarak resmi dilekçemizi vereceğiz. Ayrıca taksi duraklarımızla ilgili modern taksi durakları ilçemize yakışır şekilde ihtiyaç olduğunu kendilerine ilettim. Belediye Başkanımızın bu konuya yaklaşımı gayet olumlu ve ilgili oldu. Bu konuyu kendilerine resmi olarak da ileteceğim” dedi.

KORSAN TAKSİLER

Daha sonra korsan taksilerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kuş şunları dedi: “İlçemizde çok yoğun korsan taksi var. UKOME yeni kurulduğu için işlem yaptıramadık. Bunun için tüm taksici esnafından özür diliyorum. Bundan sonra çok acil bir şekilde korsan taksilerin üzerine gidilerek her taksi kendi durağında çalışabilir, korsan çalışan durak harici araçlarla hangi esnafımız durak harici çalışıyorsa yasal işlem başlatılacak. İlçemizde çalışan minibüslerde kooperatif başkanlarıyla aldığımız karar gereği ilçemize yakışır bir şekilde hizmet ve modern görünümleri için tek tip kıyafet giyme kararı alınmıştır. Ayrıca araçlarda çalışacak şoförlerin odamızdan izin belgesi almaları gerekmektedir. Bunun için sabıka kaydı, ikametgah, sağlık raporu, ehliyet, SRC, pikoteknik belgelerini odamıza getirmeleri mecburidir. Minibüslerde şoförlük yapan izin belgesini alması ise ilçemizde hiçbir şekilde her hangi bir araçta taşımacılık yapamazlar. Ayrıca minibüslerimizin toplu taşıma aracı olduğu için periyotik olarak dezenfekte edilecektir. İlçemizde faaliyet gösteren S.S. Kamyoncular Kooperatifimizdeki C-2 araçların hem yurt dışı hem yurt içi taşımacılık yaptığı için mağdur olmaktadırlar. Kamyoncu esnafımızın hak ve hukukunun korunması için gerek federasyonumuza gerek Ulaştırma bakanlığına müracaatlarımızı yapacağız.”

BİZLERİ DİNLEYEN BİR UKOME VAR

Başkan Kuş daha sonra S plakalarla ilgili açıklamalarda bulunarak sözlerini sürdürdü. Kuş şunları kaydetti: “UKOME kurulduğundan bu güne kadar her daim irtibatımız var. Büyükşehir olmamız itibariyle UKOME ile yeni tanıştık. Bir çok sorunumuzun giderildiğine inanıyoruz.Her ne kadar sorun giderilse de eksikliklerimiz vardır. En önemli olan bizleri dinleyen sorunlarımızı çözmeye çalışan bir UKOME var karşımızda. Ben buradan başta UKOME Başkanımıza, daire müdürlerine ve tüm çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlerin şikayetlerini her zaman değerlendiren Çerkezköy ilçemiz Emniyet Müdürlüğümüzün tüm trafik birimlerine de şükranlarımı sunuyorum. Servisçi arkadaşlarım biliyorlar ki bir çok S plakası olmayan araçları olanları vardı. UKOME bunlara Ağustos ayının 15’ne kadar süre verdi. Bu tarihten sonra ne gerekiyorsa şahsım ve yönetim kurulumuzla birlikte esnafımızın ekmeği hak ve hukukunu korumak için gereğini yapacağız. Yarın S plakalarla ilgili yapılacak ihalenin ertelenmesi için ve ihale şartlarının değiştirilmesi için gerekli yazımızı Büyükşehir Belediyemiz UKOME başkanlığına götüreceğim.Yapılacak ihalede yönetim kurulumuzla aldığımız karar rantçıların önüne geçmektir.Yapılacak ihaleden en az 3 yıl bu ilde ikameti, oda kaydı,şirket kaydı, vergi mükellef kaydı istenmesini talep etmekteyiz.15 Ağustos’a kadar izin verile düz plakaların çalışmalarının sona erdirilmesini korsan araçların trafikten men’i için tüm ilçelere yazı yazılmasını ancak bu şekilde rantın önüne geçilebileceğini düşündük.Bunun sebebi ise servisçi esnafımızın çektiği sıkıntılar ve zorluklar olduğunu bildiğimiz içindir. Büyükşehirde bu konuyla ilgili esnafımızın yanında olacağı kanaatindeyim. J plakalarla da ilgili ilçemizde sağ olsunlar işlerini çok iyi yapan öğrenci servisi taşıyıcılarımız var. Mesleğine gösterdikleri hassasiyet için hepsine teşkilatım adına teşekkür ediyorum.”

J PLAKALARLA İLGİLİ UKOME

UKOM’nin j plakalar hakkında ki yazının kendilerine 15 gün önce ulaştığını hatırlatan Başkan Yaşar Kuş, “J Plakalarla ilgili UKOME yazısı Odamız’a 15 gün önce ulaştı. Öğrenci servisi yapan kooperatif başkan ve yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdik. İlçemizin J plakaya ihtiyacı olmadığını hatta fazla J plaka olduğunu için çoğunun personel çektiğini UKOME’ye ilettim. İnşallah hayırlı olur. Biz Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak tüm üyelerimizin hak ve hukukunu ve de menfaatlerini korumak kollamak için elimizden ne gelirse yasalar çerçevesinde uğraş verme gayreti içindeyiz. Bu çalışmalarda başta yönetim kurulu üyelerime, oda personelimize ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”diye sözlerini tamamladı.

Haber/ Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10