Kamu Personelleri

Kurumların 2017 İstihdam Vaatleri: Tarım Bakanlığı

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında personel alımları devam ediyor. Kurumların atama ve kadro vaatlerini Bakanlarımızın açıklamalarıyla değerlendirmeye devam ediyoruz. Bu haberimizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk ÇELİK’in personel alım açıklamalarını değerlendireceğiz.  

BAKANLIK: Gıda, Tarım ve Hayvancılık

BAKAN: Faruk ÇELİK

SAYIN BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI:

KASIM 2016- Et ve Süt Kurumuna 153 kişi alımı hakkında onay çıkıyor. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatiflerine alacağımız 160 civarında Ziraat Mühendisi var. 400 kişi kadar alımımız var bunların 160’ı Ziraat Mühendisi olacak. 

ŞUBAT 2017- Maliye Bakanı ile bu konu hakkında sık sık görüşüyoruz. 2500 personel istihdam etme talebimiz oldu. Bu konuda da ısrarlıyız, halen görüşüyoruz. Alacağımız personellerin daha çok ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim olacak. TKDK’ya da 200 personel alınacak.

MART 2017- İlk Bakanlar Kurulu toplantısında Maliye Bakanımız yaptığı çalışmayı sunacaktır, gerekli açıklamaları ondan sonra yapacağız.

DEĞERLENDİRME: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk ÇELİK, katıldığı televizyon programlarında personel alımlarına yönelik 2500 sayısını telaffuz etmiştir. Atama bekleyen adaylar da kadro talebinin Maliye’de mi yoksa DPB’de olduğunu öğrenmeye çalışırken bugüne kadar net açıklama yapılmadı. Artık referandum öncesi Bakan ÇELİK’ten atama sayılarını ve başvuru tarihlerini açıklamasını bekliyoruz. Adaylar için zorlu ve sıkıntılı bir bekleyiş oldu. FETÖ kapsamında atılanların yerine de atamalar yapılırsa 3 binin üzerinde personel alımı gerçekleşmiş olacaktır. Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Bakanımızın adayların beklentilerini ortaya koyması, Sayın Maliye Bakanımızın da destek vermesiyle atama bekleyen mühendis ve veteriner hekimlere müjde verilmesini bekliyoruz.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. gıda, tarım ve hayvancılık bakanımız faruk çeli̇k gene açıklamalarda bulunmuş biz hala orman ve su i̇şleri̇ bakanimiz veysel eroğlu'ndan net bi̇r açiklama duyamadik bekli̇yoruz orman mühendi̇sleri̇ müjde bekli̇yor artik

  2. orman ve su işleri bakanlığından hala bir açıklama gelmedi 2016 mayıs ayında grdik sınava sadece 9 orman mühendisi alındı artık kadro müjdesi bekliyoruz bakanımızdan…

  3. orman mühendisleri orman ve su işleri bakımızdan artık müjde bekliyor hala bir açıklama yapılmadı lütfen müjde bekliyoruz

  4. Orman ve Su İşleri Bakanlığından da artik açıklama bekliyoruz orman mühendisleri müjde bekliyor artık…

  5. Umarım en yakın zamanda sesimizi duydukları gibi atama haberini de verirler. Biz çok bekledik fakat ülke ekonomisi, tarımı, geleceği biz gibi beklemez!

  6. Duyduk ama hareketlilik yok hadi Diyelim 3 bine yakin söz verildi 2016 Dakikan gibi tutulmayabilir de…

  7. Orman ve Su İşleri Bakanlığından da artık bir açıklama bekliyoruz 2016 Mayıs ayında yapılan KPSS ye 10.000 e yakın orman mühendisi girdi şu ana kadar sadece 9 alım yapıldı biz mezun işsiz orman mühendisleri bakanimizdan kadro müjdesi bekliyoruz daha hala bir açıklama yapılmıyor lütfen yapılsın artık bizim de yüzümüz gülsün

  8. Allah aşkına yeter artık İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI ATAMASI ONAYLANSIN ARTIK YETERR YAAA 4 yıldır bir atama olmaz mı

  9. bahsettiği bakanlar kurulu ne zaman, belirsiz, amaç belli referanduma kadar oyalamak,

  10. Yalnızca mühendisler ve veterinerler yok. Tarım Meslek Lisesi mezunları da bekliyor. 13 yaşında öğrenmeye başladık biz Tarımla ılgili her şeyi. Yaz tatillerimiz stajda geçti. Bu sektörün bize ihtiyacı var.

  11. tapu müdürlüklerine personel alımı bekliyoruz uyuyamıyoruz artık daha ne kadar bekleyeceğiz

  12. Aslı haklısın. Her alandan mezunlar açıklama bekliyor. Bende Tarım Meslek Lisesi mezunuyum. Hangi şehirde okudunuz?