Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Medipol Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmesi için kazanma zorunluluğu vardı ancak gol yememek, amaca giden yolda önemli olduğu için ister istemez kontrollü oyun daha ağır bastı.
Maçın hemen başlarında her ne kadar Guilherme’nin direkten dönen şutu korkutsa da, şu bir gerçek ki, ilk 45’te turuncu-lacivertliler gole daha yakındı. Crivelli’nin topuk pasıyla yakaladığı fırsat neyse de, Robinho’nun kaçırdığının izahı mümkün değildi.
Zaten ilk yarı boyunca altışar şutu bulunan iki ekipten Başakşehir’in üç isabetinin olup, Olympiakos’un hepsini ıska geçmesi, ekibimizi üstün gösterse de, locada oturan teknik direktör Okan Buruk, takımındaki eksikleri çok iyi bir şekilde görmüştür şüphesiz...
Evet, Edin Visca vazgeçilmez... Evet, o topla buluştuğu anda hep tehlikeli... Ancak rakip bunun bilincinde değil mi? Sol kanadın yeteri şekilde kullanılamaması, hücum zenginliğinin, daha doğrusu skor yoksulluğunun etkenlerinden biriydi.
Caiçara ile Clichy’nin etkin rol üstlenememesi de Başakşehir açısından geçen sezona göre eksik yanıydı. Savunma dörtlüsünün ilk kez bir arada oynaması da ayrı bir handikap olarak görülebilir. Fakat ilk resmi maçına çıkan Ponck ile Viera çok da sırıtmadı. Fakat Viera’nın yaptırdığı penaltıyı nereye koyarız bilemiyorum.
İkinci yarının başlaması, aslında sonun başlangıcı gibi oldu. Başakşehir’i fare kapanına sokan Yunan takımı, Semedo ile aradığını buldu. Zaten Robinho-Arda değişikliğiyle yeni devreye başlayan teknik heyet, golün gelmesiyle yine kritik bir hamle yaparak Demba Ba’yı içeri aldı.
Başakşehir kurtuluş kapısını açmak için uğraşırken, esaret zincirini boynuna doladı ve idam fermanını imzaladı. Futbolun temel prensipleri arasında bulunan pres, ev sahibinin iyi kullandığı bir silah, Başakşehir’in unuttuğu bir gerçekti. Olympiakos’tan Jose Sa’nın kurtarışları da futbolun güzellikleri arasındaydı.
Doğruya doğru, bu Başakşehir, o bildiğimiz Başakşehir değil... Artık devam edecekleri UEFA Avrupa Ligi’nin geliri de Şampiyonlar Ligi gibi hiç değil... Ortaya çıkan sonuç Olympiakos’u sevindirirken, Galatasaray’a bayram ettirdi. Bugün Başakşehir gruplara kalsa, Türkiye’nin payına düşen rakam iki takım arasında pay edilecekti. Olmadı, hepsi Cim-Bom’a kaldı.