loading
close
SON DAKİKALAR

"Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar, keşke o savaşı kaybetseydik" diyen imam açığa alındı

"Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar, keşke o savaşı kaybetseydik" diyen imam açığa alındı
Tarih: 04.06.2019 - 13:41
Kategori: Gündem

Gaziantep'te bayram namazı sırasında vaaz bir imam 'Keşke Kurtuluş Savaşı'nı kaybetseydik' dediği için hakkında soruşturma açılan imam, Gaziantep Valiliği tarafından açığa alındı

Gaziantep Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camisi'nde bayram namazı için gidenler, cami imamının vaaz sırasında, 'Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" ifadelerini kullandığını iddia etti. İmamın, söylediği öne sürülen sözler kısa sürede sosyal medya sayfalarında tepki topladı.

Gaziantep Valiliği de tepkiye yol açan olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuş "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır." demişti. 

Valilikten gelen yeni açıklamaya göre imamın açığa alındığı duyuruldu. Açıklamada imamın açığa alındığı şöyle belirtildi: 

"İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır" 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları