24 Mayıs 2020 17:37

"Kursiyer" işçiler mağdur

3 ay önce kursiyer işçi olarak Merinos Halı'da çalışmaya başlayan 25 işçi salgın nedeniyle ücretsiz izne çıkarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gaziantep OSB’de bulunan Merinos Halı’da İŞKUR üzerinden işe giren işçiler mağdur. Evrensl'e ulaşan bir işçi bir ay çalıştıktan sonra salgın dolayısıyla izne gönderildiklerini, 2 aydır hiçbir gelirinin olmadığını belirterek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

3 ay önce kursiyer işçi olarak Merinos Halı'nın akrilik bölümünde çalışmaya başlayan işçi, bir aya yakın çalıştığını ve ardından salgın sebebiyle kendisiyle birlikte 25 kursiyer işçinin ücretsiz şekilde izne gönderildiğini söyledi. İzin süresi bittikten sonra iznin bir ay daha uzatıldığını aktaran işçi “İki aydır çalışmıyoruz. Bu 2 aylık süre zarfında hiçbir ücret alamadık, Merinos Twitter sayfasına, ‘İşçilerin bütün masraflarını karşılayacağız, bütün sıkıntılarını gidereceğiz' yazmış ama biz iki aydır hiçbir şey alamadık” dedi.

İŞÇİLER MAĞDUR EDİLDİ!

İŞKUR’a giderek mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini söyleyen işçi, “Fabrikadan maaşımızla ilgili herhangi bir bilgi ulaşmadığı için bir sonuç alamadık, yardımcı olamayacaklarını söylediler” diye konuştu. Sadece kendi bölümünden ve sadece kendi vardiyasından 25 civarında işçinin kendisi gibi İŞKUR üzerinden işe girdiğini dile getiren işçi “Bu arkadaşlar da benim durumumda, üstelik bu sadece benim bildiğim sayı” diye konuştu.

"İÇERİDEKİ İŞÇİLERE DAHİ ERZAK YARDIMI YOK"

Fabrikanın insan kaynakları bölümünü aradığını ve “Ramazandan dolayı maaş, herhangi bir yardım ya da erzak falan alamayacak mıyız?​” diye sorduğunu söyleyen işçi insan kaynaklarından “İçerideki işçilere dahi erzak yardımı falan yapılmıyor size zaten yapamayız, maaşınızı da görüşüyoruz içeride” yanıtı aldığını aktardı.

Geçim sıkıntısı çektiğini ve mağduriyetinin giderilmesini istediğini söyleyen işçi “Şu an geçimimi sağlayamıyorum, bayağı bir borcum var. Bir an önce işbaşı yapıp maaşımı vermelerini istiyorum” diye konuştu.

Konu ile ilgili Evrensel'e ulaşan Merinos Halı Kurumsal İletişim Müdürü Güler Eruğur, "Kursiyer işçilerin maaşını biz değil İŞKUR veriyor. İsçilerimizi mağdur ediyoruz gibi anlaşılıyor ancak maaşlarını biz vermiyoruz. İşçilerimizin mağdur olmasını istemeyiz" dedi.

(Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da 362 sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı

SONRAKİ HABER

Mektup: Bayramı işsiz karşıladık, zehir oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...