"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân gençleşiyor

Dr. Cenap Özkara
20 Mayıs 2020, Çarşamba
Dünyanın gündemini meşgul eden Kovid-19 salgını sebebiyle Kur’ân’ın bir rumuzu daha ortaya çıktı.

Yüksek sesle konuşmayı Kur’ân çirkin bulmasının hikmetlerinden bazıları;

Vaksid fî meşyike vaġdud min savtik(e)(c) inne enkera-l-asvâti lesavtu-lhamîr(i)

Bütün hal ve hareketlerinde ve “Yürüyüşünde (dengeli) orta bir yol tut, (ağırbaşlı ol; konuşurken) sesinden de (yüksek perdeleri) eksilt. Çünkü, seslerin en çirkin olanı gerçekten eşeklerin anırmasıdır.”

Bağırarak konuşmanın sese zarar verdiğinin altını çizen kulak burun boğaz doktorları, “Bağırarak konuşmak ve bağırmayı alışkanlık haline getirmek, mide-gırtlak reflüsü, ses tellerinin irritasyonu veya enfeksiyonları ile gırtlak kanserleri, ses karakterinde bozulma gibi pek çok farklı şikâyete yol açmaktadır. Yüksek sesle konuşmak ağızdan havanın sanıyorum 400 km/saat hızla çıkmasına sebep olmasından dolayı mikropların daha geniş bir sahaya yayılmasına yol açmakta ve bulaşıcı hastalıkları bulaştırmakta başlıca önemli faktör haline gelmektedir.

Bediüzzaman Said Nursî’nin ifadesiyle, “Zaman ihtiyarladıkça Kur’ân gençleşiyor” rumuzu tavazzuh ediyor.

Okunma Sayısı: 1325
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı