|

Kurla kurulmadık dövizle devrilmeyiz

MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin ABD’nin yaptırımlarıyla kur üzerinden hedef alınmasına ilişkin “Yaşananlar tek kelimeyle utanç vericidir. Kurla kurulmadık, dövizle devrilmeyiz. Bu saldırının hedefinde aslında Türk milleti yer almaktadır’’ dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 06:19 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​MHP lideri Bahçeli
​MHP lideri Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmelere ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin çok açık hedef alındığı, düşmanlıkla eklemlenmiş siyaset ve ekonomik oyunların sertleşip vahşileştiği, trajik ve tahripkar bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Bahçeli, "Yaşadıklarımız her yönden ibretliktir, her açıdan infial vericidir, her bakımdan isyan ettiricidir. Türkiye kur üzerinden kurcalanmak, döviz üzerinden kundaklanmak isteniyor. Buna tahammül edemeyiz, sessiz kalamayız, tepkisiz duramayız" dedi.

SALDIRGAN BİR ŞAHIS

Hiçbir ittifak ilişkisinin tek yanlı işleyemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin on yıllarca ABD menşeli açık veya örtülü operasyonlara maruz kaldığına, halen buna muhatap olduğunu belirterek, "ABD'nin başkanlık koltuğunda halihazırda skandal ve saldırgan bir şahıs oturmaktadır. Trump müttefiklik hukukunu yok saymış, iki ülke arasındaki tarihi diyalogları Twitter açıklamaları kanalıyla dinamitlemeye kilitlenmiştir. Yaşananlar tek kelimeyle utanç vericidir, üstelik yüz kızartıcı bir ayıp ve ahlaksızlıktır" diye konuştu.

Türkiye'nin olağandışı bir saldırı altında olduğunu kaydeden Bahçeli, "Bu saldırının hedefinde aslında ve esasen Türk milleti yer almaktadır. Milli paramıza, milli ekonomimize spekülatif saldırılar fren tutmaksızın devam etmektedir. Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye'yi teslim alacağını, değilse bile sindireceğini, geri adım attıracağını, pes ettireceğini sanan Evanjelist-Siyonist komplo mutlaka bozgun yaşayacaktır. Ekonomik ablukanın karşısında 81 milyon Türk vatandaşı korkusuzca durmaktadır. Trump’ın sabah akşam Twitter mesajları Türk milletine sökmeyecektir" dedi.

ABD BÜYÜK YANLIŞIN ORTASINDA

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"ABD yönetimi büyük bir yanlış ve yozlaşmanın ortasındadır. Hata üstüne hata yapmaktadır. Trump, Evanjelist bir papazın derdine düşmüş, dış politikasının ana dinamiği yapmıştır. Patırtıya gürültüye, tehditvari sözlere gerek yoktur. Tezvirata ve fitneye de hiç lüzum yoktur. Eğer Pensilvanya'daki hain yarından tezi yok ülkemize iade edilirse, papazın teslimi de gündeme gelebilecektir. İki ülke de istediğini almış olacaktır. Mesele sadece papaz ise böylelikle konu kapanmış sayılacaktır."

  • Trump’ın hevesi beyhude
  • ABD'nin konu Pensilvanyalı kardinal olunca adaleti hatırlayıp hatırlatırken, sıra Türkiye'deki casus papaza gelince bırakılmasını istemesini, dayatmalarla emeline muvaffak olma çabasını "muhal olan bir hayal" olarak nitelendiren Bahçeli, "Türkiye bir hukuk devletidir. Ve hukukun önünde herkes eşittir. Bu işin papazı mapazı yoktur. Mütekebbir Trump ve çevresinin hevesleri beyhudedir" ifadesini kullandı.
#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce