Moody's dört riske dikkat çekti

Küresel ekonominin bu yıl büyümeyi sürdürmesini bekleyen Moody's üst düzey analisti Bokil, küresel ekonomide dört riske vurgu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's küresel ekonominin 2017'de büyüyeceğini ancak bazı durumların risk oluşturduğunu bildirdi.

Moody's üst düzey analisti Madhavi Bokil, yaptığı analizde ABD'de ticaret ve göçmen konuları da dahil bazı politikalardaki belirgin değişikliklere bağlı olarak küresel tahminlerinde olağandışı yüksek belirsizliklere dikkat çekti.

Analist şu dört riske dikkat çekti:

1) ABD'de ticaretteki değişimlere bağlı oluşacak küresel ekonomik riskler
2) Fed'in daha hızlı faiz artırması veya doların sert yükselmesi ihtimalinde küresel finansal piyasalar ve gelişen ekonomilere karşı riskler
3) Çin'de ani ve sert yavaşlama riski
4) AB ve Euro Bölgesi'nde siyasi ve dağılma riskleri

Çin'in büyüme hedefi düşebilir

Analizde, Asya'da Çin ekonomisinin 2016'da resmi büyüme hedefinin yüzde 6.7 civarında olduğunu ancak 2017'de büyümenin yüzde 6.3, 2018'de yüzde 6'ya inebileceği öngörüldü. Kuruluş bu yıl Fed'in 3 veya 4 faiz artışıyla toplamda 75-100 baz puan faiz artacağını öngörüyor.

G20'de birtek İngiltere'nin büyümesi yavaşlayacak

Analist, Alman ekonomisi için 2017 ve 2018 için büyüme tahminlerini yüzde 1,5 ve yüzde 1,4'ten yüzde 1,6'ya çıkaran Moody's, İngiltere'nin ise 2017'de büyümenin yavaşlayacağını öngördükleri tek G20 üyesi olduğunu belirtti. Moody's İngiltere'de büyümenin 2017 yılında yüzde 1 seviyesine gerilemesini bekliyor.