19-Nisan-2024 15:21:45

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Kurbanlık satışında yeni dönem

Kurbanlık satışında yeni dönem

Koronavirüs (Covid-19) süreci öncesinde pazarlık göstergesi olan sıkı sıkıya tokalaşma ve bu şekilde fiyatta orta yolu bulma olayı artık sona erdi. Yeni süreçte eller göğüse getiriliyor, satıcı bir fiyat, alıcı bir fiyat söylüyor ve orta yol temassız bulunuyor.

Gerede’de kurbanlık satışları yavaş yavaş başladı. İlçede kurbanlık alanlar 2 sınıfta yer alıyor. Kurban Bayramı’ndan önce alanlar, en iyi hayvanı alabilmek ve beğenebileceği hayvanın fazla olması nedeniyle erkenden pazarlık yapıyorlar. Hayvan alımını son zamanlara bıraklar da oluyor ve bu grupta, satın alacağı hayvanın besicisi tarafından son güne kadar iyi bakımı olacağını ve fiyatların gerileyebileceğini düşünerek kurbanlığını alıyor.

Bu sene kurbanlık alımının adetlerinden olan sıkı sıkıya tokalaşarak pazarlık yapmak geride kaldı. Koronavirüs (Covid-19) süreci nedeniyle yeni dönemde pazarlıklar eller göğüs hizasına getirilerek yapılıyor. Satıcı bir fiyat belirliyor, alıcı vereceği rakamı belirtiyor ve bu şekilde “tamam” denilerek orta yol bulunuyor.

Kurbanlık fiyatları kilosuna göre, şu günlerde ortalama 5 bin 500 TL ile 11 bin TL arasında değişiyor. Hisseli kurban alanlar ise 1.500 lira ile 2.500 lira arasında değişen hisselere girerek kurbanlıklarını satın alıyorlar. Satıcılar, bu ortamda kurban fiyatlarının geri çekilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyorlar.

Cevap bırakın