ANA SAYFA > GÜNDEM > ''Kurbanlar keskin bıçakla kesilmeli''

''Kurbanlar keskin bıçakla kesilmeli''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Kurbanlar keskin bıçakla kesilmeli''

Karşıyakalı bileyleme ustası Tuncay Kıran, “Kurban kesilirken keskin bıçak kullanıması daha doğru olur” dedi.

Kurban Bayramı öncesi kurban kesecekleri bıçaklarını bileyleme ya da yeni bıçak alma telaşı sararken, bıçak bileyleme ustaları da tam mesai yapmaya başladı.

Kurban Bayramı öncesi hem bileyleme hem de bıçak siparişleri artarken, bileyleme ustaları da gün boyu yoğun tempo ile çalışıyor. Son günlerde 100’e akın bıçak bilediklerini söyleyen Karşıyakalı bileyleme ustası Tuncay Kıran, vatandaşların mağdur olmamaları için bıçak bileyleme işlerini son güne bırakmamaları gerektiğini söyledi.

Kör bıçak kurbana acı çektirmesin

Bıçakçı Tuncay, kurban bıçaklarını sulu sistemle yaptıklarını, keskinleşen bıçaklar ile kesilen hayvanın acı çekmediğini belirterek şunları söyledi. “Dinimizde, kurban edilecek hayvanın acı verilmeden kesilmesi emredilmektedir. Bunu dikkate alarak bıçakları en iyi şekilde bileylemeye özen gösteriyorum.

Bileyleme aşamaları

İyi bir bileyleme 3 aşamada gerçekleşir. Bıçağı ilk önce sulu taşlamadan geçiriyorum, sonra keçede kılasını aldıktan sonra temizleyip parlatıyorum.  Son olarak da özel bir yağlı taşla kıl kesecek kadar keskinleştiriyorum.  Bu bıçakla kesilen hayvan daha az acı çeker. Bileylenen bıçaklar ile kurban etleri daha rahat kesildiği için insanlara daha çok zaman kazandırıyor, daha az yorulmalarını sağlıyor.”

Körelen manikür, pedikür bıçakları çöpe atılmasın

Tuncay usta, körelen manikür, pedikür bıçakları çöpe atılmaması gerektiğine dikkat çekti. Müşterilerimiz manikür, pedikür aletlerini bize getirip bileyletiyorlar yenisinden daha keskin yapıyoruz. Bu aletleri bileyledikten sonra daha rahat ve uzun ömürlü kullandıklarını söyledi.  

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka voleybolda 12 isimle güçlendi...
Sonraki Haber Şemikler, Balkan ezgileriyle şenlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?