Kurban Bayramı ilçelerde de coşkuyla kutlandı. Çiftlikköy, Altınova, Çınarcık, Termal ve Armutlu ilçelerinde protokol mensupları bayramlaşmanın ardından kurum ve kuruluşları da ziyaret ettiler. Kurban Bayramı Çiftlikköy'de de birlik beraberlik içerisinde kutlandı. Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın ilk gününde Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan bayramlaşma töreni, ilçe protokolünü bir araya getirdi. Çiftlikköy Kültür Merkezi’nde yapılan bayramlaşmaya Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Cengiz Karabulut, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sağındık, Hava Meydan Komutan Vekili Havacı Üstteğmen Orhun Bayazıt, İlçe Emniyet Müdürü Cem Bozdağ, İlçe Protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin ve vatandaşlar da bayramlaşma programına iştirak etti. ÇKM’deki protokol bayramlaşmasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Polis Merkezi Amirliği ziyaret edildi. Kaymakam Karabulut ile eşi ve Başkan Silpagar eşi ile birlikte Çiftlikköy’ün şehidi Abdülhamit Kaya’nın babaevine bayram ziyaretinde bulundular. Başkan Silpagar, ziyaret esnasında şehit anne ve babasına tekrardan başsağlığı dileklerini ileterek “Çiftlikköy Belediyesi olarak şehidimize her zaman sahip çıkacağız” dedi.
Altınovalılar bayramlaştı
Altınova’da Kurban Bayramı Bayramlaşması, Belediye Düğün Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Altınova Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen bayramlaşmaya; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Altınova İlçe Müftüsü Ahmet Büyükgül, Altınova Polis Merkezi Amiri Serdar Poyraz, İl Genel Meclis ve belediye meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşmaya gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Oral, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Düğün Salonundaki törenin ardından protokol Altınova İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler. Burada İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd.Bçş. Osman Koç tarafından karşılanan ilçe protokolü askerlerle bayramlaştılar. İlçe protokolünün son durağı ise Altınova Polis Merkezi Amirliği oldu. İlçe protokolü, burada da polis memurlarıyla bayramlaştılar.Öte yandan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, bayram süresince ilçedeki evlere ziyaretlerde bulundu. Vatandaşla bir araya gelen Başkan Oral’a özellikle yaşlı ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.
Çınarcık'ta Kurban Bayramı

Çınarcık Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine Çınarcık Kaymakam Vekili Ramazan Cankaloğlu, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Enis Kurt, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Kaya, CHP İlçe Başkanı Avni Kurt, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Kara, Mülki İdare Müdürleri ve sivil toplum kuruluş mensupları katıldı.
Çınarcık Kaymakam Vekili Ramazan Cankanoğlu, "Dini bayramlarımız diğer bayramlarımızda olduğu gibi her zaman bizler için sevgi, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın doruğa çıktığı, paylaşılarak çoğaltıldığı günlerdir ama aynı zamanda küskünlüklerin, dargınlıkların, hüzünlerin, acıların paylaşılarak azaldığı günlerdir. Bu bayramda bütün Çınarcık halkımızla birlikte tüm manevi duygularımızı yüceltmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu duygu ve düşüncelerimle Kurban Bayramınızı kutluyor, esenlik ve sağlık içerisinde, daha gelişmiş, daha kalkınmış bir Çınarcık için hep birlikte çalışarak daha nice bayramlara kavuşmak dileğiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ise," Bayramlar toplumsal birlikteliğin ve bizi biz yapan sosyal değerlerimizin en güzel şekilde gözlendiği günlerdir. İslam alemi olarak bir mübarek Kurban Bayramını daha ifa etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Çınarcık ilçemizde sevgi ve hoşgörü iklimi içerisinde yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel şekliyle ifade edildiği bayramlarımızı tüm halkımızla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Yüzyıllar boyunca toplumumuz, arife gününden itibaren Mübarek Bayram günlerinde kurban kesip ihtiyaç sahiplerine dağıtarak maneviyatına uygun bayramlar yaşatmaktadır. Sosyal kentleşmenin çok iyi ifade edildiği bayramlarımızı, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak toplum olarak bizim görevimizdir" diye konuştu.
Çınarcık Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, Belediye Başkanı Avni Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Enis Kurt ve beraberindekiler ile birlikte, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğünüz ziyaret ederek İlçe Emniyet Müdür Vekili Alparslan ve Polislerin bayramını kutladılar. Protokol ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çınarcık Huzur Evini ziyaret ederek askerlerin ve yaşlıların bayramını kutladılar.
Termal'de bayram coşkusu
Termal ilçesinde Protokolün Kurban Bayramı kutlaması Termal İlçe Protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Bayramlaşma törenine Termal Belediye Başkanı İsmail Atik İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse ve Termal protokolü hazır bulundu. Termal ilçesindeki bayramlaşma programına Termal İl Genel Meclis üyeleri ile Belediye Meclis üyeleri, kamu idare amirleri, siyasi partilerin temsilcileri hazır  bulundu.
Termal ilçesindeki resmi bayramlaşma programının ardından Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Üvezpinar ve Gökçedere mahallelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek Termal Kaplıcalarında tatil yapan, tatilcilerle görüşüp  vatandaşların Kurban bayramını kutladı.

Editör: TE Bilişim