SON DAKİKA

Kur’an’a el bastırıp soruları vermişler

Fetullahçı Terör Örgütü’nce (FETÖ) 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının, sınav öncesi elde edilerek, aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla ilgili 80 kişinin yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi.
Güncelleme: 26 Mayıs 2017, Cuma - 13:55
Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki  salonda görülen duruşmada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen  tutuksuz sanıklar, Polis Akademisi sınavından birkaç gün önce cemaat abilerinin  Kur’an-ı Kerim’e el bastırıp yemin ettirerek sınav soru ve cevaplarını  kendilerine gösterdiklerini söyledi.

Tutuksuz sanık B.Y, lisedeyken cemaatle tanıştığını, gittiği örgüt  evlerinde abilerin kendisiyle ilgilendiğini belirterek, dini bir cemaat görüntüsü  verdikleri için o dönem bu yapıya güvendiğini söyledi.
 
Üniversite sınavlarında başarılı olduktan sonra cemaat abilerinin  kendisiyle irtibata geçerek, evlerinde kalmaları için teklifte bulunduklarını  anlatan B.Y, söz konusu evlerde kalmaya başladığı sırada Polis Akademisi  sınavlarına girmesi için yönlendirildiğini ifade etti.
 
"Ali" kod adlı davanın sanıklarından Mustafa Meğer’in sınavdan birkaç  gün önce kendisini başka bir cemaat evine götürerek, daha önce görmediği bir  şahısla tanıştırdığını, burada kendisine soruların gösterildiğini  anlatan B.Y,  şöyle devam etti:
 
"Gittiğimiz evde benden Yasin suresini okumamı istediler. Bir odaya  geçtim ve beklemeye başladım. Daha önce görmediğim biri geldi. Soruların olduğu  kağıtlara bakıp cevaplara konsantre olmamı istedi. Birkaç gün sonra yapılacak  sınavın soruları olduğunu anladım. Üç dört sayfa zımbalanmış haldeydi, cevaplar  da soruların üzerine işaretlenmişti. Bu sorularla sınavda çıkanların birçoğu  aynıydı."
 
Camide namaz yasak
 
Akademiyi kazandıktan sonra cemaatteki abilerle görüşmeye devam  ettiğini, haftada bir kez önceden belirlenmiş bir evde buluştuklarını ifade eden  B.Y, deşifre olmamak için akademide aleni bir şekilde namaz kılmaması gerektiği  konusunda uyarıldığını söyledi.
 
Cemaat evlerinde buluştukları sırada kitap okuduklarını, gündeme dair  sohbetler yaptıklarını savunan B.Y, şöyle devam etti:
 
"Toplantılarda, akademide cemaatçi olduğumu göstermem gerektiğini  söylüyorlardı. Gözle namaz kılma diye bir şey öğrettiler. Gözünüzle üç nokta  belirliyorsunuz. Biri kıyam, ortadaki rüku, en alttaki ise secde noktasıydı.  Akademinin gazinosunda gözlerimle namaz kılıyordum, karşımda da çıplak kadın  oynuyordu. Bu durum bana saçma gelmeye başlamıştı.  Birilerinin beni ’Allah  diyerek’ kullandığını anladım. Bunun üzerine beni aramamalarını söyleyerek  irtibatımı kestim."
 
"Sorular bire bir aynıydı"
 
Tutuksuz sanık M.K. de Ankara’da FETÖ’ye ait Maltepe Dershanesine  gittiğini, daha sonra cemaat evlerine gitmeye başladığını belirtti. Buradakilerin  yönlendirmesiyle Polis Akademisi sınavlarına girmesi için yönlendirildiğini  anlatan M.K, sınavdan birkaç gün önce cemaat abisi Ersin Ceylan’ın ısrarla  kendisini eve çağırdığını söyledi.
 
Söz konusu yere gittiğinde daha önce tanımadığı bir şahısla  tanıştırıldığını belirten M.K, soruların kendisine nasıl verildiğini şöyle  anlattı:
 
"Her zaman gittiğimiz yerin yakınında bir eve geçtik. 30-35 yaşlarında  bir adam deneme soruları getirdi. ’Bunları çözün yardımcı olacaktır’ dedi.  Yaklaşık 75 soru vardı ve üzerinde işaretlemeler yapılmıştı. Deneme sorusu  olduğuna inanmıştım. Bu şahıs abdest almamızı söyledi. Kur’an-ı Kerim’e el  bastırdı. O an yaşadıklarımızı ’Anne babanız dahi kimse bilmeyecek’ diye yemin  ettirdi. Şok oldum, neye uğradığımı şaşırdım. Bu soruların sınavda çıkacağına  ihtimal veremiyordum. Sınavda soruların bire bir aynısı çıktı. Şıkların da aynı  olduğunu gördüm. Bazı sorular bilinçli bir şekilde yanlış şık olarak  işaretlenmişti."
 
Mahkeme huzurunda bu itiraflarda bulunduğu için vicdanen  rahatladığını, mutlu olduğunu dile getiren M.K, "Devletime her zaman yardımcı  olurum. Soruların alınması olayında basiretimiz bağlandı. Suç oluşturabilecek bir  algı oluşturulmadı. Akademi kapandıktan sonra vicdanen rahatladım." dedi.
 
Akademiye başladıktan sonra cemaat abilerinin kendisini aramaya devam  ettiklerini belirten M.K, mescitte namaz kılmaması için abiler tarafından  uyarıldığını ifade etti. Kendisine, bulunduğu ortamda su olmasına rağmen teyemmüm  alması, dikkat çekecek bir tutumdan kaçınması gerektiği söylendiğini aktaran M.K,  "’Namaz kılmayacaksınız, mescide, camiye gitmeyeceksiniz. Cuma ve bayram namazı  kılmayacaksınız’ dediler. ’Gözle namaz kılacaksınız’ dediler. Pis yerlerde bize  teyemmüm aldırıyorlardı. Savaş zamanında böyle namaz kılındığını söylediler.  Halbuki savaşta bile namaz kılındığını biliyordum. Bizi ikna etmek için olsa  gerek ’Sizin bu şekilde kılacağınız bir rekat namazınıza, Fetullah Gülen ömrü  boyunca kıldığı namazlarla değişir’ diyorlardı. Buna rağmen hiçbir zaman imayla  namaz kılmadım." diye konuştu.
 
Polis Akademisinde bulunduğu dönemde yaptığı gözlem sonucu akademinin  yüzde 95’inin FETÖ mensubu olduğuna kanat getirdiğini savunan M.K, "Kime  gideceğimi bilmiyordum. Savcılığa, mahkemeye gitsem belki onlar da FETÖ’cü  çıkacaktı. Ben de gördüklerimi babama anlatıyordum." dedi. M.K, akademide  yaşadıklarını babası aracılığıyla tanıdıkları bir siyasetçiye ulaştırdıklarını  iddia ederek, savunmasını tamamladı.
 
Duruşma, sanık savunmalarıyla devam ediyor.
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler