Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

''Kuran rafı hayatımı kurtardı''

Yeni Zelanda saldırısından kurtulan Abdul Kadir Ababora: Kuran rafı hayatımı kurtardı

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-20 08:39:20

''Kuran rafı hayatımı kurtardı''

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Dünyayı ve Avustralya'yı sarsan Yeni Zelanda cami saldırılarının ardından ortaya çıkan insan hikayeleri yürek burkuyor. Bunlardan biri de taksi şoförü Abdul Kadir Ababor'nınki. Saldırının gerçekleştiği sırada Cuma namazı için camide olan Ababora, kendini yere attığını ve bir Kur'an rafının altına girdiğini belirtti. O esnada yaptığı duanın ise eşini ve çocuklarını tekrar görebilmek olduğunu söyledi.

Kur'an rafının altına saklanma kararının ise bir şekilde kendisinin hayatını kurtardığını ifade etti. “Bu bir mucizeydi; kalktığımda sağımda ve solumda sadece ölmüş insanlar vardı” diye konuştu.

O gün Christchurch'deki Al Noor Camisi'nde namaza katılan birçokları gibi barış ve huzuru bulmak adına denizaşırı bir ülkeden Yeni Zelanda'ya yaşamaya gelen Ababora, sakin bir şehir olan Canterbury'ye yerleşti.

2010'da Etiyopya'dan 48 yaşındaki Ababora, henüz üçüncü oğlunun doğum gününü kutlamıştı. 50 kişinin öldüğü cami saldırısında ilk gördüğü mühendislik eğitimi alan fakat kendisi gibi taksi şoförü olan bir Filistinli'nin vurulma anıydı.

Bir Kuran rafının altına kendini sıkıştırarak ve ölü taklidid yaparak kurtulan Ababora, katilin ne kadar metodik çalıştığını, ölmüş vücutlara kurşun sıkmaya devam ettiğini ve iyi planlanmış bir eyleme giriştiğini öğrendiğini dile getirdi.

 “Bu adam önce rastgele saga sola ateş açmaya başladı. İlk kurşun kutusunu bitirince otomatik silahın kutusunu değiştirdi. İkinciyi bitirdi ve üçüncüyü takarak caminin diğer bölmesine geçti” diye ekledi. Vücudunu es geçen mermilerin şok dalgalarını hisseden Ababora, “Bana sıranın gelmesini bekliyordum, her atışta bu mermi benim için diyordum. Sonunda umudumu kaybettim” diye ekledi.

Çevresindeki yaralılara yardıma koşan Ababora adamdan geriye kalan bir tüfeğin üstünde “Nazi” sembolünü fark ettiğini ve 1683 Viyana Savaşı gibi aşırı sağcıların kutladığı tarih ve yerleri yazdığını belirtti. “Müslümanların saldırıya uğradığı her yeri silahının üstüne yazmıştı.”

Özellikle Christchurch'de Müslümanların en sessiz kesim olduğunu belirten Ababora'ya göre Yeni Zelanda artık güvenli bir yer değil ve bu bir zalimlik.

Kaynak: nst.com

Haber Ara