Kurallara uymayan fırın kapatılacak

Kurallara uymayan fırın kapatılacak
Gündem 14.04.2020 15:13:00 3217 0

İlçemizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında fırınlarda denetim ve uygulamalar artırıldı. Hijyen kurallarına dikkat etmeyen fırın kapatılacak.

İlçe Kaymakamı Malik Çalışır, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçedeki fırınları gezerek ekmek üreticilerine yasaklara uymalarını hatırlatarak denetimleri sıklaştıracaklarını söyledi.

Çalışır, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede çok hassas olduklarını belirterek, fırınlarda kurallara uyulmadığı takdirde kapatacaklarını söyledi.

İlçe merkezinde esnafları gezen Çalışır, ayrıca vatandaşlara maske dağıtarak sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu bilgilere yer verildi;

Halkımızın malumu olduğu üzere ekmek kültürümüzde önemli bir tüketim maddesidir ve hem üretiminde hem de satışında hijyen şartlarına uyulması şarttır. Yayılımı oldukça hızlı olan Covid-19 virüsünün bulaşıcı etkisi göz önünde tutularak; İlçemizde faaliyet gösteren fırınlardan 1-Üç ve daha fazla işçi çalıştıranların maske kullanmaları, 2-Tüm fırınlarda el dezenfektanı bulundurulması, 3-Buradaki ürünlerin satışını yapan görevlilerin bu ürünlerle temasını önlemek üzere eldiven ve maske kullanması, müşterilerin bu ürünlere elle temas etmemeleri konusunda uyarılması ayrıca işletme girişine görülecek şekilde yazı asılması gerekmektedir. Bu şartlara riayet etmeyen ayrıca il pandemi kurulu kararları gereği üretim ve satış koşullarını hijyen kurallarına uygun olarak sağlamayan tüm fırınlar hafta içi yapılacak denetimler sonucu kapatılacaktır.”

 


Anahtar Kelimeler: Kurallara uymayan fırın kapatılacak