son haberler

Kumru Şehidini Uğurladı!

Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim 2020 okunma

Kumru Şehidini Uğurladı!
Gündem
0

13 Ağustos 2020 tarihinde Kocaeli’nin Körfez İlçesinde görev dönüşü meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Orkun Eyice, bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Derince Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan J. Uzm. Onb. Orkun Eyice için ilk olarak Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Havalimanı’nda askeri tören düzenlendi. Burada düzenlenen törenin ardından Şehit J. Uzm. Onb. Orkun Eyice’nin naaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçakla Ordu’ya gönderildi.

Dün akşam saatlerinde Ordu-Giresun Havalimanına getirilen Şehit J. Uzm. Onb. Orkun Eyice’nin naaşı, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol mensupları, askeri erkan, ailesi ve yakınları tarafından karşılandı.

Şehit J. Uzm. Onb. Orkun Eyice için bugün de Kumru ilçesinde tören düzenlendi. Kumru İlçe Stadında düzenlenen cenaze törenine, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Gökhan İkitemur, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Kumru Kaymakamı Hüseyin Aydın, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kumru İlçe Stadında İl Müftüsü İsmail Çiçek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, 23 yaşındaki Şehit J. Uzm. Onb. Orkun Eyice’nin cenazesi, Kumru’nun Ağcaalantürk mahallesindeki Yeniköy Mezarlığında gözyaşları ve dualar arasında defnedildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ve Vali Tuncay Sonel, şehidin babası İsmail ve annesi Sezer Eyice’ye başsağlığı dileğinde bulunarak, taziyelerini iletti.

Törenin sonunda yapılan duanın ardından, şehit için saygı atışı yapıldı. Ardından şehidin naaşıyla birlikte gelen fotoğrafı ve Şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil tarafından şehit babasına takdim edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.