HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2019 Çarşamba - 20:41

Kültürpark Üretici Pazarı kapılarını açtı

Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarlarının ikincisi Kültürpark'ta coşkulu bir törenle açıldı.  Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Tarım Festivali'yle beraber gerçekleştirilen açılışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gıda özgürlüğüne vurgu yaptı. 

Kültürpark Üretici Pazarı kapılarını açtı

İzmir’de üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarlarının ikincisi bugün açıldı. Kadifekale'den sonra İzmir'in Alsancak semtindeki Kültürpark’ta açılan üretici pazarı açılışı öncesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Tarım Festivali’ni kortej yürüyüşü de yapıldı.  Festival kortejine kooperatifler, ziraat ve meslek odaları, üretici birlikleri, üniversiteler, Süt Kuzusu ve Abla Ağabey Kardeş Projesi’nde yer alan çocuklar ile çiftçiler katıldı. Korteje katılanlar, "Başka Tarım Mümkün", "Herkes Köyünde Mutlu", "Kurda, Kuşa, Aşa Bereket", "Yerelde Üret, Yerelde Tüket" gibi renkli dövizler taşıdı.

Festival yürüyüşü sonunda Kültürpark Üretici Pazarı'na gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılış töreni öncesi kooperatiflerin tezgahlarını gezdi, çocuklarla birlikte toprağa nergis soğanı ve aslanağzı bitkisi dikti. Kültürpark Üretici Pazarı açılış töreni Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. Açılışta bir konuşma yapan  Başkan Tunç Soyer, "Seçim zamanı söz verdiğimiz üretici pazarlarının ikincisini açmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

"Üretici pazarları, bereket meydanıdır"
Gıda endüstrisinin üreten ve tüketenler arasında ayrım yaratan büyük gıda şirketlerinin elinde olduğunu belirten Tunç Soyer, haksız rekabet sonucunda çiftçinin kendi toprağından koptuğunu vurguladı. Bu durumu kır ve kentin uzaklaşması olarak değerlendiren Tunç Soyer, "Çağımızdaki en büyük sorunlardan birisi, kır ve kent arasındaki ilişkinin kopmuş olmasındadır. Dünyanın gıda devleri kır ve kent arasındaki duvarın daha da büyümesi için adeta seferber olmuşlardır. Gıda özgürlüğünü tesis etmenin tek yoluysa işte bu duvarların yıkılması. Bu da ancak kırda ve kentte yaşayan vatandaşlarımızın birbirine dokunabilecekleri, göz göze bakabilecekleri ve dertlerini dinleyebilecekleri yeni meydanların açılmasıyla mümkündür" diye konuştu. Karşılıklı iletişim ağını tekrar yaratacak yerlerin ise üretici pazarları gibi yerler olduğunu vurg ulayan Tunç Soyer, “Benim için üretici pazarları para karşılığı sebze meyve satın alınan yerler değildir. Bu pazarlar, bereketin çoğaldığı ve toplumun her kesimine yayıldığı meydanlardır. Üretici pazarları alışveriş merkezi değil, bereket meydanlarıdır" dedi.

"Kızım şuan Kıbrıs'ta okuyor. Sayenizde başkanım"
Açılış töreninde üreticiler adına konuşan ve Bayındır Kızılova'dan gelen bal üreticisi Gülay Ökten, "Üretici olarak kooperatifleşerek büyüdük. Burada olmak benim için bir hayaldi. Kooperatife üye olduk. Orada hep beraber büyüdük. İzmir Büyükşehir Belediyesi bize tezgahlar hazırladı, Pazar yerleri ayarladı. Benim için bir hayaldi burada olmam. Kızım üniversiteyi kazandı, ne yapabiliriz dedi. Arkanda ben varım git kızım dedim. Kızım şu an Kıbrıs'ta okuyor. Sayenizde başkanım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.  

Ziraat Odaları İzmir Koordinatörü İbrahim Erdal ise "İzmir, Türkiye'de tarımda en çok öne çıkan iller arasında. Bunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çok büyük katkısı var. Tunç Soyer başkanımıza tarım ve yerelde kalkınmaya verdiği destek için tüm çiftçiler adına teşekkür ederim" dedi. Tören sonunda Tunç Soyer'e üreticiler çeşitli tarım mahsülleri ve bir kuzu hediye etti.

 
İzmir'de ulaşıma zam! İşte yeni tarife
 
Mehmet KARABEL yazdı... Satranç!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 16 Ekim 2019 Çarşamba 21:57

Şovları bırakın artık!!! İcraat bekliyor dört milyon İZMİR li. Ama haklı sayılabilirsiniz çünkü kırkbin nüfuslu bir ilçe belediye başkanından fazla bişey beklemek olmaz!!! Ankara da bu başkanlığı

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ulaşıma zam! İşte yeni tarife
İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşıma 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli ...
İzmir'in tartışılan binaları için yeni karar!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Bostanlı’da dolgu zemine ...
Gaziemir'de tahrip edilen Atatürk büstü yenilendi
Gaziemir Zafer Mahallesi Muhtarlığı Binası önündeki tahrip edilen Atatürk ...
 
Kıyı Belediyeleri hizmet için tek yürek
Marmaris’te toplanan kıyı belediyeler birliğine bağlı üye belediye başkanları ...
Çeşme’nin 2020 yılı bütçesine onay!
Çeşme Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi oy birliği ile 202 milyon 700 bin ...
Torbalı’nın heykelleri koruma altında
Torbalı’da bulunan heykeller için Torbalı Belediyesi tarafından bakım ...
 
İzmirli zabıtalar şampiyonluk mücadelesi verecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve ilçe belediyelerinin ...
Bornova'da hamleler Cumhuriyet aşkına yapılacak
Bornova Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 29 Ekim ...
İzmir’in ilk Bisiklet Festivali Karşıyaka’da
Karşıyaka Belediyesi tarafından, bisiklet kullanımını teşvik etmek ve ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva