Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Afşin'e inşa edilen 'Kültür Evi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan Afşin Kültür Evi çalışmalarını yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine açmak istediklerini söyledi.

Efsus Turan Mahallesi'nde, Afşin Sosyal Güvenlik Kurumu arkasındaki alanda yapımı devam eden Kültür Evi çalışmaları yerinde inceleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, çatı yapım çalışmalarına başlanacağını ve en kısa zamanda detay çalışmalara geçileceğini belirtti.

Afşin'in bir çok kültürel ihtiyacını karşılayacak bir mekanın hazırlandığını ifade eden Başkan Güven, açıklamasına şöyle devam etti:

" Bu hizmet binamızın içerisinde, konferans salonumuz ve sanal atölyelerimiz yer alacak. Çok büyük bir salonumuz var. Kültür Bakanlığımız ve Kütüphaneler Müdürlüğü ile konuşarak bu salonu okuma salonuna dönüştürmek istiyoruz. Bilindiği üzere mevcut kütüphanemizin yeri ilçe merkezinde değil ve çocuklarımız, gençlerimiz kütüphaneden tam anlamıyla yararlanamıyor. Kültür Evi konum itibariyle de merkezi bir yer ve burada kütüphaneyle birlikte okuma salonu oluşturmak istiyoruz.

Kültür Evi, sanatsal faaliyetlerle dolup taşacak

İçerisinde 350 kişilik konferans salonu, sergi salonu, kültürel ve sanatsal çalışmaların yapılabileceği atölyeler bulunan kültür evi ilçemizin birçok ihtiyacını karşılayacak. Burada sanatsal çalışmalar sergilenebilecek. Birçok kültürel ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükteki bu binanın Afşin'imize hayırlı uğurlu olmasını ümit ediyorum. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açılmasını ümit ediyoruz"

Editör: Haber Merkezi