Kamu Personelleri

Kültür Bakanlığı 400 Personel İçin Mülakatı Ne Zaman Yapacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 200 Kütüphaneci, 100 Arkeolog, 100 Müze Araştırmacısı pozisyonlarında KPSS B grubu KPSS P3 puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak sözlü sınavla 400 adet sözleşmeli personel alımı için www.kamupersoneli.net Temmuz ayında başvuru almıştı. Mülakat listeleri de yayımlandı, adaylardan özgeçmiş de istendi ancak mülakat tarihi aradan aylar geçmesine rağmen belli olmadı.

FETÖ soruşturması dolayısıyla gecikme olması kaçınılmazdı ancak artık Bakanlığın mülakat tarihlerini belirleyip kısa zaman içinde sözlü sınavları yapıp atamaları gerçekleştirmesi faydalı olacaktır. 18 Kasım 2016’da yapılan Kamu İdari Kurulu toplantısında da 400 personel alımına yönelik şu ifadelere yer verilmiştir: 

Kamupersoneli Notu: Kültür Bakanlığı’nın 400 personel alımıyla ilgili gecikmenin sebebi FETÖ soruşturmaları ve OHAL durumudur. Personel ilanından önce yönetmelik değişikliği ile sözleşmeli alımlara mülakat getirilmişti.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapıldığı için personel alımlarının KPSS puan üstünlüğüne göre yapılması daha doğru olacaktı. Güvenlik soruşturması şarttı ama mülakat şart değildi. Umarız ki bir an önce 400 personel alımı gerçekleşir, atama bekleyen adayların da bekleyişi sona erer.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Oha veya güvenlik soruşturması ile alakalı olsaydi avukat alımı yapıldı 15 günde atamaları dahi oldu. Yani avukat alımı olurken güvenlik soruşturması veya ohal yok muydu

  2. Atanan memur adayları, saglıkcilar aylardir bekletiliyor. 6 ay süren güvenlik soruşturması mı olur? Sorun ekonomik. Tulumbada su bitmiş anlaşılan.

  3. İnş bi an once açıklanır bayadır açıklanmasını bekliyoruz

  4. 7 aydır bekletiliyoruz artık yapılmalı insanlar umut etmekten bıktı

  5. mülakatı bekleyen arkadaşların tüm alanlarda baskı kurması gerekmektedir aksi takdirde bu durumun sonuçlanması mümkün değildir

  6. Bakanlık iletişim merkezlerini arayalım
    bimer üzerinden mesaj atalım(cevap geliyor)

  7. sanat rumuzlu arkadaş hergun yazıyorum ben bakanlığa bana cevap olarak bakanliga iletildigi yaziliyo bakanlıkta her cevapta güvenlik soruşturmasınin sürdüğünü yaziyo başka bi gelişme yok yani kutuphaneci rumuzlu arkadaş o avukat alımı da bizim gibi mülakat listesi açıklandı sadece henuz o da yapılmadı ! bu konuda biseyler yapmamiz lazim arkadaşlar 6 buçuk aydır bekliyoruz daha ne kadar bekliycez !