Kültür Bakanı Ersoy: Vakıf seçimleri yönetmeliği patrik seçiminden sonra yayınlanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, azınlık vakıfları seçim yönetmeliğinin Türkiye Ermenileri Patriği seçiminden sonra yayınlanacağını söyledi. Türkiye Ermenileri 85. Patriği seçiminin 11 Aralık'ta yapılması planlanıyor.

TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri devam ediyor. 14 Kasım’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni dönem bütçesi üzerine görüşmeler yapıldı.  Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, azınlık vakıflarının seçim yapmasını düzenleyen yönetmeliğin patrik seçimlerinin hemen ardından yayınlanacağını söyledi.  

Ersoy, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın sorularını yanıtladı. Paylan, vakıf seçimlerinin ne zaman yapılacağını sordu. Bakan Ersoy, seçimsiz yönetici atanabilmesi için yayınlanan genelgenin geçici bir çözüm olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:  “Yakın tarihte patrik seçimleri var. Patrik seçimlerinin ardından öncelikli işimiz bu olacak. Vakıf seçimleriyle ilgili sorunu çözüyoruz. İçişleri Bakanımızla birebir takip ediyoruz. Bundan sonra bir sıkıntı yaşanmayacak” diye konuştu. 

Türkiye’de bulunan azınlık vakıfları, yönetim kurulu seçimlerini Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bir yönetmelikle yapılabiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaçları karşılamadığı gerekçesiyle 2013 yılı Şubat ayında o zamanki yönetmeliği yürürlükten kaldırdı. O tarihten bu yana azınlık vakıfları yeni yönetmelik yayınlanmadığı için yönetim kurulu seçimlerini yapamıyor. 

Kategoriler

Toplum