‘Küllerinden Doğdu, Küllerine Dönmeyecek’

Erkekler Voleybol 2. Liginde mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Torul Gençlik Spor Kulübü Başkanı Av. Özden Bostan, yeni sezon öncesi önemli mesajlar verdi.

‘Küllerinden Doğdu, Küllerine Dönmeyecek’
Erkekler Voleybol 2. Liginde mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Torul Gençlik Spor Kulübü Başkanı Av. Özden Bostan, yeni sezon öncesi önemli mesajlar verdi.

Küllerinden doğan Zümrüdü Anka ödülü sahibi kulübün küllerine dönmemesi ve hedef ve başarılara ulaşması için her kesimden destek beklediklerini ifade eden Kulüp Başkanı Bostan, “Son 9 yılda Şehrimizin salon sporlarının amiral gemisi olan; imkânsızlıklar, duyarsızlıklar sonucu 2013 yılında su almaya başlayarak batmak üzere olan Gümüşhane Torul Gençlik ve Spor Kulübünün Voleybol takımı az sayıda duyarlı, fedakâr, memleket sevdalısı insanlar ile kamu yöneticilerinin verdikleri desteklerle batmaktan kurtarılmış, 2013-2014 ve 2014-2015 Sezonlarında Voleybol 1. Liginde mücadele etmesine olanak tanınmıştır. Bu süre zarfında kulübün mali sorunları çözülmeye çalışılarak, elde edilen kaynaklarla eski dönemden kalan icra takipleri ödenmek suretiyle kapatılmış, kredi çekerek kulübe veren memurların kredi borçları %80 oranında kapatılmıştır. Aynı zamanda da kulübün lige devam edebilmesi için yapılan bütçeler doğrultusunda harcamalar yapılmıştır. 2014-2015 sezonunda kulübün mali imkânları çerçevesinde bütçe oluşturulmuş ve transferler yapılmıştır. Bu çerçevede 2014-2015 sezonunda play aut karşılaşmalarında almış olduğu sonuçlar neticesinde kulüp bir alt lige düşmüştür” dedi.

Bostan, “Gümüşhane Torul Gençlik ve spor Kulübünün Voleybol Takımının yukarıda kısaca izah etmiş olduğum 2013-2015 yılları arasındaki durumu belli dönemlerde şehrin kamu, yerel yöneticileri ve siyasetçileri ile sürekli paylaşılmıştır ve bundan sonrada paylaşılacaktır. Şahsım Gümüşhane Torul Gençlik ve spor Kulübünün üyesi ve yöneticisi olarak gelinen son noktada şehrin amatör salon sporlarındaki amiral gemisinin batmaması ve 2015-2016 sezonunda 2. Ligde devam edebilmesi adına gerekli çalışmaları yaparak maddi imkânlarım ölçüsünde takımı oluşturarak hazır hale getirdim. 2015-2016 Sezonunda hedefimiz tekrar 1.lige çıkarak yine “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi dev kulüplerin şehrimize gelmesini sağlamaktır. Ve bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Kendini sorumlu hissetmesi gereken herkesin bu sorumluluğu alması gerektiğinin altını çizen Gümüşhane Torul Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Av. Özden Bostan; “Şimdi tüm Gümüşhaneli hemşerilerime ve şehrin kamu-yerel yöneticilerine, siyasetçilerine sesleniyorum. Küllerinden doğan Zümrüdü Anka ödülü sahibi kulübümüzün küllerine dönmemesi ve hedef ve başarılara ulaşması için destek olun. Desteğinize ihtiyacımız var. Bu konudaki taleplerimizi bizzat Kamu-Yerel yöneticilerimiz ile siyasetçilerimize iletmek bizim görevimiz ve bunu yapacağız.  Ancak tüm Gümüşhaneli hemşerilerimize ulaşmanın imkânsız olması ve şehrin değerlerine sahip çıkma davranışı gönüllülük esasına dayandığından Gümüşhaneli hemşerilerimizden bu yönde talep olmaksızın duyarlılık ve destek bekliyoruz. Şehrimizin sportif anlamda çok önemli bir değeri olduğuna inandığım, bu sebeple destek verdiğim kulübümüze maddi destek verilmesi hususunda sözün bittiği yerde olduğumuz ve kendini sorumlu hissetmesi gereken herkesin bu sorumluluğun farkına varıp sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği inancındayım” dedi.

Ekim ayı içerisinde genel kurul yapılacağını anımsatan Bostan, “Kulübümüzün olağan genel kurulu Ekim Ayı içerisinde yapılacak olup, görev almak isteyen tüm hemşerilerimizin bu konudaki talep ve düşüncelerini almak ve aramızda görmek istediğimizi içtenlikle bildiririz. Kulübümüze bu güne kadar desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Yücel Yavuz’a ve duyarlı hemşerilerimize şükranlarımızı sunar, önümüzdeki dönemde şehrimizi temsil etmeye aday olan siyasetçilerimiz ile tüm hemşerilerimizin sesimize kulak vereceği inancıyla yolumuza devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımla bildiririm” açıklamalarında bulundu.

Haberin Kaynağı: Sezai Köprülü

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER