Bahçeli, sonrası MHP’nin başına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın getirilmek istendiği ve Devlet Bahçeli’nin bu durumu desteklediği hatta, parti içerisinde bu yönde bir takım işaretler verdiği İddia edildi.

Bahçeli’nin MHP Kızılcahamam kampında hiç alakası bile yokken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kardeşinin “Ülkücü” olduğunu sık sık tekrarlaması bu yönde yorumlandı.

Öte yandan tecrübeli parlamento muhabirlerinden Çınar Coşkunserçe bir paylaşımı ise bu durumu daha da gün yüzüne çıkardı.

Coşkunserçe paylaşımında

“BAZILARINA DULDA BİZE HEP AYAZ

Hayatı boyunca dulda da yaşamış, Bay Bahçeli, MHP Genel başkanı olduktan sonra, görevi gereği dışladığı Türk milliyetçilerini, ülkücüleri, yeniden kendisinin sığındığı duldaya davet etti.

Doğrusunu söylemek gerekirse biz Yozgat'lıların günlük hayatında kullandığı dulda kelimesini bir Çukurovalı'dan duymak hoşumuza gitti.

Ancak, bu daveti şahsen kabul etmemiz mümkün değil. Yok kardeşim, biz Türk milliyetçileri, gerekirse ayazda kalırız, gerekirse güneşin altında kavruluruz ama senin sığındığın duldaya sığmayız.

Senden sonrası için yapmaya çalıştığın dizaynın farkındayız. Kızılcahamam kampı boyunca hiç alakası olmadığı halde, "AKP'li Hulusi Akar'ı övmen, kardeşinin ülkücü olduğunu" söylemen yakınlarının dahi dikkatini çekmiştir.
Allah sağlık versin.”
dedi.

Editör: TE Bilişim