Abone Ol

Kulis: Bahçeli’nin o sözleri Babacan’a mesaj mıydı?

Medyafaresi.com özel haber- Ali Babacan’ın Meclis’te grup kurmasını sağlayacak sayıya şimdiden ulaştığı öne sürülen kulislerde, İYİ Parti’den de olası firelere dikkat çekiliyor.

Kulis: Bahçeli’nin o sözleri Babacan’a mesaj mıydı?

Ali Babacan’ın Mart ayı içerisinde partisini kurması halinde iktidar ve muhalefet kanadında büyük bir değişiklik olabileceğine işaret ediliyor.

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Kulis haber

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteğini açıkladığı ve Mart ayında kurulması beklenen  Ali Babacan’ın partisinin iktidar ve muhalefet  kanadında  sert rüzgarlar estireceği belirtiliyor.

Kulislere göre, Babacan’ın Meclis’te grup kurmasını sağlayacak sayıya şimdiden ulaştığı öne sürülürken, İYİ Parti’den de olası firelere dikkat çekiliyor.

Kulislerde, ‘İP’ dediği parti de yaşanan iki istifanın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı, “Bir tarafta yeni parti kurulması tartışmaları var, bir tarafta FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları var, bir tarafta da partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti, iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar" sözlerindeki adresin Babacan olduğu söyleniyor.

Ancak, kulislerde İYİ Parti’de Babacan’a yakın bazı isimlerin yeni adrese gidebileceği de konuşuluyor.  Kulislerde, siyasette olası yeni şekillenmede AKP’den bazı isimlerin eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisine de yönelebileceği de iddia ediliyor.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Karar gazetesine verdiği söyleşide Babacan’la ilgili şunları söyledi:

"Ali Babacan'ı destekliyorum"

Abdullah Gül kendisinin aktif siyasette olmayacağını cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra söylediğini belirterek "Ancak yakıcı memleket meseleleri varken tecrübemi kendime saklayacak bir insan da olmam beklenemez. Memleketimin faydasına gördüğüm temel konularda usulüne uygun bir şekilde siyasete katkı sunmak ve görüşlerimi paylaşmak hem hakkım hem de görevim" dedi.

Ali Babacan'ın parti kurma çalışmalarını sürdürürken kendisiyle de zaman zaman görüştüğünü kaydeden Gül, Babacan'ın partisini destekleyip desteklemediği sorulduğunda ise "Tabii ki destekliyorum. Ali Bey’in karakterine, eğitimine, bilgisine, siyaset üslubuna güvenen ve takdir eden bir insanım."

medyafaresi.com