|

Kudüs yalnız değildir

Başbakan Yıldırım, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edişini bölge gerçekleriyle bağdaşmayan, yok hükmünde bir karar olarak niteledi. AK Parti’nin Artvin ve Ardahan kongrelerinde konuşan Yıldırım, İstanbul'daki İİT'nin Filistin'e sahip çıktığını belirterek, “İsrail, ister kabul etsin, ister etmesin bu gerçek değişmez, kararımız değişmez” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:24 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Binali Yıldırım, Türkiye’nin geçmişinde milli iradeyi devre dışı bırakmak için birçok komplolarla tuzaklarla karşı karşıya kaldığını belirtti.
Binali Yıldırım, Türkiye’nin geçmişinde milli iradeyi devre dışı bırakmak için birçok komplolarla tuzaklarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

AK Parti’nin Artvin ve Ardahan il kongrelerine katılan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin geçmişinde milli iradeyi devre dışı bırakmak için birçok komplolarla tuzaklarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Türkiye’nin büyüme heyecanını, gelecek umudunu paylaşamayanlar hep boş konuşuyor. Arkasına terör örgütlerini alanları da biliyorsunuz. Şunu unutmasınlar, yaptıklarını sadece biz değil, millet görüyor. Kimin ihanet içinde olduğunu, kimin Türkiye için gece gündüz demeden çalıştığını bu aziz millet çok iyi biliyor ve takip ediyor.

MİLLET HERŞEYİ GÖRÜYOR

Siyasetin yolu da yönetimi de esasında çok kolay, çok basit. Millete karşı olanlarla değil milletle beraber olacaksın, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Milletin dinine, değerlerine sen de değer katacaksın. Milletin sevdiğini seveceksin, milletin sevmediğini de sevmeyeceksin. İşte ana muhalefet partisinin yıllardır anlayamadığı husus bu. Millet her şeyi görüyor, kime yetki ve ehliyet vereceğini çok iyi biliyor.

BU KARAR YOK HÜKMÜNDE

Türkiye’nin etrafında birçok savaş ve terör faaliyeti bulunuyor. Bir olay bitmeden yeni bir olayla karşılaşıyoruz. İşte geçtiğimiz günlerde Amerika Başkanı sorumsuz, hukuksuz bir kararla Kudüs’ü, İsrail’in başkenti ilan etti ve büyükelçiliğini buraya taşıyacağını beyan etti. Bölge gerçekleriyle bağdaşmayan bu karar, bizim için yok hükmündedir. Hiçkimse ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket edemez.

AMERİKA’NIN HADDİ DEĞİL

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, 57 İslam ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldi ve olağanüstü bir zirve gerçekleştirdi. İşte o zirve de gösterdi ki Kudüs, yalnız değil Filistinliler yalnız değil. Böyle oldu bittilerle Kudüs’ü, İsraillilere vermek Amerika’nın hakkı da değil haddi de değil. Türkiye’yi hesaba katmadan, bu bölgede hiç kimse plan, proje yapmasın. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz. Hiç kimse 2 milyarlık İslam dünyasına rağmen ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket edemez.

#Başbakan yıldırım
#Kudüs
6 yıl önce