REKLAMI GEÇ

KUDÜS VE AZİZ SANCAR!

20 Mayıs 2018 Pazar

İsrail Devleti; acımasız, katil, haydut, ahlaksız, vicdansız…Bu listeyi daha da uzatabilirim. Ama bunları söylemenin bir faydası var mı sizce!

 

Filistin; mazlum, direnen devlet, muhteşem insanların toprakları ve daha çok başka şeyler. Bunları söylemenin ne önemi var!

 

İsrail Devleti’nin haritadaki yerine bakın ne olur. Ortadoğu’da, çevresinde yüz milyonlarca Müslüman’ın yaşadığı yerde ufacık bir devlet. Nüfusuna baksanız İstanbul’un nüfusunun yarısı. Müslüman! olan her devlet sadece bir uçak kaldırsa, İsrail bir daha bırakın kurşun atmayı taş bile atamayacak masum insanlara.

Dünyanın gözü önünde kimseden çekinmeden, kimseye hesap vermeden, çoluk çocuk, yaşlı engelli demeden gerçek kurşunlarla insanları öldürürken kime güveniyor sizce İsrail. Tabi ki kendisinin etrafında yer alan, yüz milyonlarca Müslüman’ın yaşadığı devletlere. Biliyor ki ne yaparsa yapsın ne kadar bebek öldürürse öldürsün, o devletlerin başındaki kuklalar sadece ‘kuru’ bir kınamayla geçiştirecekler olayı. Peygamber Efendimiz’in doğduğu, daha doğrusu İslamiyet’in doğduğu o kutsal toprakları yöneten kuklalar sadece susuyor. Konuşsalar bile karınlarından konuşuyorlar. Ne dediklerini sadece kendileri anlıyor!

Bu kadar sayı olarak fazla olan İslam Dünyası neden küçücük bir devlete sözünü geçiremiyor? Neden tehditle de olsa İsrail’i yaptıklarından vazgeçirecek irade ortaya konmuyor? Sebebi aslında çok basit. Nitelikli insan sayısının yokluğu.

Bundan 1000 yıl önce alimlerin, tıpçıların, mühendislerin, matematikçilerin çıktığı coğrafyadan artık hiçbir şey çıkmaz oldu. Bizim ülkemiz dışında insanlığa katkı koyacak buluşlar, hareketler İslam Dünyası’ndan çıkmıyor, çıkamıyor. Bizim Aziz Sancarlarımız, Oktay Sinanoğlularımız Dünya’ya birçok alanda meydan okurken ve bunu da milli bir bilinçle yaparken, Arap topraklarında kadınlar sinemaya gitsin mi, araba kullansın mı tartışması yapılıyor. İsrail bilimin tüm imkanlarıyla az ama kaliteli insan nüfusuyla dünyaya meydan okurken, İslam toprakları sen şu mezheptensin, sen şu cemaattensin, sen şu etnik kökendensin diye diye perişan oluyor!

İsrail’e meydan mı okumak istiyoruz, Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da insanlar ibadetlerini özgür şekilde yapsın, Filistinliler İsrail kurşunlarıyla ölmesin mi istiyoruz? Yapacağımız şey nitelikli insan yetiştirmek. Yüzlerce Aziz Sancar çıkmalı bu coğrafyadan. Yoksa 1.5 milyar nüfusa sahip İslam dünyası 10 milyonluk İsrail’in katliamlarını sadece ‘kınar’.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 21 Mayıs 2018, 10:04

çok doğru tespitler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı