Çoğulhan mahallesinde dün kaybolan Yusuf Kuzu’yu arama çalışmalarından kötü haber geldi. Evinin önünde oyun oynadığı sırada sulama kanalına düşen Kuzu’nun cesedi evinden 3 kilometre uzaklıktaki sulama kanalında bulundu.

 Ailesi ve yakınları ile mahallede arama çalışması yapan AFAD ve Jandarma ekipleri küçük çocuğun cansız bedenini 29 saat sonra ulaştı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan küçük Yusuf'un cesedi, çamurdan çıkarılarak otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

- Dün yapılan arama çalışmalarında

Ayfer Kuzu’nun evinin önünde oyun oynadığı sırada kaybolan 6 yaşındaki Yusuf Kuzu için arama çalışmaları tekrar başlatılmış, Mahallede, Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından arazide ve su kanalında geniş çaplı arama çalışması yapılmıştı. Mahalle sakinlerin de arama çalışmalarına katılmıştı. AFAD’dan ekipler, küçük çocuk için arazi araması yapmak üzere termal kamera sistemine sahip drone  uçurmuş. Fakat sonuç alınamadı. Jandarma ekipleri ise mahalle sakinleriyle birlikte 9 arama ekibi kurdu ve geniş çaplı arazi çalışması başlatmıştı.

Yusuf Kuzu’nun dedesi Bilal Taşyürek, “ Torunumun kaybolduğu haberi alır almaz Kahramanmaraş’tan buraya geldik. Çok akıllı bir çocuktu. Annesinin sözünden çıkmazdı. Bu şekilde kaybolmasına anlam veremiyorum. Jandarma ve AFAD’dan ekipler su kanalıda her yeri aradılar. Suya düştüğüne inananımı yorum. Aklımıza başka şeyler geliyor. Yabancı birilerinin çocuğu alıp gitmesinden endişe ediyoruz.” diye konuştu.

Arama çalışmalarına katılan mahalle sakini ve komşusu Arif Şahin “Yusuf’u dünden buyana arıyoruz. Suya mı düştü? Birimi kaçırdı? Bilen veya gören yok. ” dedi.





Editör: Haber Merkezi