Küçük Sanayi Sitesi neden taşınamıyor?

Beş milyon lira harcanarak ilçemize ve sanayicilere kazandırılan Küçük Sanayi Sitesi, sıcak asfalt kaplanmadığı ve meclis kararı uygulanmadığı için tam olarak faaliyete geçemiyor.

Küçük Sanayi Sitesi neden taşınamıyor?
Gündem 21.10.2019 11:23:00 2294 0

Beş milyon lira harcanarak ilçemize ve sanayicilere kazandırılan Küçük Sanayi Sitesi, sıcak asfalt kaplanmadığı ve meclis kararı uygulanmadığı için tam olarak faaliyete geçemiyor.

Önceki dönem belediye başkanı Dr. Süleyman Eser´in ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi´nin gayretleriyle ilçemize kazandırılan sanayi sitesi, yapımı tamamlanmasına rağmen, kanalizasyon, sıcak asfalt, telekomünikasyon altyapısı yapılmadığı için 70´i aşkın sanayici yeni yerlerine geçmekte zorlanıyor.

Küçük Sanayi Sitesi, önceki dönem belediye tarafından merkeze 4 kilometre mesafede yapılarak esnaflara teslim edildi. 5 milyon lirayı bulan devasa yatırım, 6 bloktan oluşuyor. 84 ve 74 metre kare olarak planlanan işyerleri, 44 bin ve 54 bin TL arasında uygun fiyata sanayici esnafına kazandırıldı.

Konuyla alakalı gazetecilere açıklamalarda bulunan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ahmet İçli, yıllardır kiralarda alın teri dökmüş sanayici esnafının ilk defa işyeri sahibi olmasının istenmediğini söyledi.

Sanayicilerin bir an önce yeni yerlerine geçmek istediklerini dile getiren İçli, ?Sitemizin kanalizasyonu yapılması gerekiyor. MASKİ´ye bir yıl önce başvuru yaptık hala bir gelişme yok. Sanayi içi sıcak asfalt ile kaplanması gerekiyor belediyeye iletmemize rağmen hala bir ses seda yok. Telekomünikasyon altyapısı için başvuru yaptık onlarda hala gelip altyapıyı çekmiş değil. Sanayi giriş tabelası ve son olarak çevre düzenlemesi yapılması gerekiyor. 15 esnafımız şuan yerlerine taşındı ve çalışmaya başladı. Geriye kalanlarda bu meselelerin hallolmasını bekliyor. Esnaflar bir tedirginlik içinde önümüz kış! Kar, çamur olacak bunlara belediye bakmaz ise kim bakacak? Çöp alınmaz ise esnaf ne yapacak? Sanayiciler, 40 yıl sonra bir dükkan sahibi olmuş dünya kadar para ödemiş, hala kiralarda sürünüyoruz. Bizler insanız ve emekçiyiz, mağdur ediliyoruz. 70´e yakın esnaf şuan kararsız bir şekilde bekliyor.? dedi.

Önceki dönem de belediye meclisinin sanayicilerin şehir dışına alınmasına daire kararı olmasına rağmen uygulanmadığından yakınan İçli, ?Ömür boyunca çabalasalar böyle bir dükkanı ve yeri kimse esnaflarımıza beleş diyebileceğimiz fiyata vermezdi. Merkeze 4 kilometre anayol kenarı herkesin onayı ve takdiriyle yapılmış bir yer. Şimdi sahipsiz ve isteniyor ki orya kimse gitmesin, kirada kalsın. Biz sadece eksiklerin tamamlanmasını ve tüm sanayici arkadaşlarımızla oraya taşınmak istiyoruz.? diye konuştu.

Sanayi esnaflarından Bayram Tosun da 36 metrekareye 8 bin TL kira verdiğini şimdi ise 130 metrekare kendi yeri olduğunu ifade ederek, ?Burası bizim için yeni bir başlangıç. İnsan gibi işimizi yapabileceğimiz geniş ve ferah bir yer. Uzak ve iş olmaz diyenlere ben şuan burada orada yaptığım işin aynısını yaptığı bilmelerini isterim. Benim için Gürün´den gelen müşterim burada ve aynı ticaretim devam ediyor. Ben yetkililerden tek istediğim aracını bize getiren müşterilerimiz için dolmuş hattı konsun. Aklıselim düşünenler göreceklerdir ki bu sanayi sitesi ilçemize ayrı bir hava estirecek ve birçok kişi için ekmek kapısı olacak.? dedi.

Bir diğer esnaf Ahmet Kalkan ise başka bir yere sanayi yapılacağını duyduklarını ve şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, ?Ne yapılmaya çalışılıyor anlamıyoruz. Yeni işyerimize 15-20 bin lira masraf yapıp taşındık. Buradan bizim bu eksiklerimizi yapacak olan yetkili ve makamlara sesleniyorum. Sanayiciler olarak aileleri ile birlikte bine yakın kocaman bir aileyiz. Hepimiz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Herkes taşın altına elini koysun ve yılların özlemi olan bu sanayi sitesinde güzel hizmetlerle ve hayırla yâd edilelim.? diye konuştu.