Küçük hafızlar askerlere dualarıyla destek oluyor

Küçük hafızlar askerlere dualarıyla destek oluyor
Gündem 5.03.2020 12:11:00 6549 0

Kur’an kursu öğrencileri, her gün sabah namazı sonrası Fetih Suresi okuyarak Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'na destek veriyor.

İlçe müftülüğüne bağlı Hacı Fatma Tunç Kız Hafızlık Kur'an Kursu'nda yatılı eğitim gören 60’a yakın kız çocuğu, zor şartlar altında canları pahasına görevlerini yerine getiren güvenlik güçlerine dualarla manevi destek oluyor. Bahar Kalkanı Harekatı'na katılan güvenlik güçleri için her gün sabah namazı sonrası Fetih suresini okuyan küçük hafızlar, operasyonlarda hayatını kaybeden şehitler için de her gün hatim indiriyor.

Kurs müdiresi Seval Doğan, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, kız hafızların birer asker gibi her gün Kur'an-ı Kerim okuduğunu, dualarıyla da cephedeki canları pahasına görev alan Mehmetçiğin yanlarında olduklarını söyledi.

- "Askerlerimizin yanlarındayız"

Doğan, dualarıyla askerlerin yanlarında olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Kız hafızlarımız her gün İdlib'te başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'na katılan askerlerimiz için Fetih suresi okuyor bu cennet vatan için. Operasyonlarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimiz için de her gün hatim indiriyoruz. Hafızlarımız, birer asker gibi her gün Kur'an-ı Kerim okuyor, dua ediyor. İdlib'te yüz binlerce masumu katletmiş eli kanlı rejime karşı canları pahasına görev alan askerlerimizin her zaman yanlarındayız."

Türk milletinin tarih boyunca zalimin karşısında durduğunu anlatan Doğan, "Milletimiz tarih boyunca olduğu gibi mazlumun yanında, zalimin karşısında durmasını bilmiştir. Gücünü milletimizden alan şanlı ordumuzun bölgede barış, huzur ve güven için başlattığı Bahar Kalkanı harekâtında muvaffak olması için bizde burada her gün Fetih suresi okuyarak manevi anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Şehitler içinde her gün hatim indiriyoruz. Onlar bizim canımız, biz büyük bir aileyiz, acımızda sevincimiz de birdir bizim." diye konuştu.

Öğrencilerden Hatice Akbaş da şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Vatan, bayrak ve bizim için hiç çekinmeden, korkmadan rejim güçleriyle çarpışan gazi olan, şehit olan tüm ağabeylerimizin yanındayız." diye konuştu.

Rümeysa Akkaya ise ağabeyinin de asker olduğunu belirterek, "Onun da İdlib'de olmasını çok isterdim. Şu an orada yok ama inşallah İdlib'de görev alır. Bundan dolayı onur ve gurur duyarım. Şehitler tepesinin Türk milleti oldukça, Müslümanlar oldukça boş kalmayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.