Büyük Torbalı

Küçük depremler kaçınılmaz

Salı günü akşamüzeri meydana gelen depremin merkez üssü Torbalı oldu. Deprem uzmanı Kurtuluş Çelik, Torbalı’nın birinci derece deprem bölgesi olduğuna işaret ederek, açıklamalarda bulundu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Küçük depremler kaçınılmaz
322 Görüntüleme
11 Haziran 2020 - 15:05
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı Salı günü akşamı depremle sarsıldı. Şiddetli şekilde hissedilen deprem, ilçede kısa süreli paniğe neden oldu. İlçe sakinleri deprem sonrası kendilerini dışarı atarken, depremde her hangi bir can ve mal kaybının olmadığı açıklandı. Yapılan resmi açıklamada depremin merkez üssünün Torbalı olduğu belirtilirken, saat 18.44’te gerçekleşen ve merkez üssü Yeşilköy Mahallesi olan deprem, 3.8 şiddetinde olduğu açıklandı, Yerin 10.63 kilometre altında gerçekleşen deprem, Torbalı ile çevre ilçelerde hafif şekilde hissedildi.
“KÜÇÜK DEPREMLER KAÇINILMAZ”
Deprem uzmanı Kurtuluş Çelik, ilçede son yaşanan depremin değerlendirmesini yaparak “Salı günü Torbalı’da küçük ve çok küçük ölçekli depremler oldu. Dağkızılca Fayı alt segmentlerinin batı ucunda gerçekleşmiştir. Bu fay diriliğinin hala koruduğuna bir işarettir. Bu fay en büyük yıkımı 1928’de 6,5 büyüklüğünde yapmıştır. Deprem fayın ana hattı üzerinde gelişmiş olup yıkımı daha çok Torbalı Ovasında alüvyon üzerine kurulu yerleşim alanlarına zarar vermiştir. Dağkızılca Fayı Gediz Sıyrılma Fayının 70 derecelik doğrultu ile Kurudere Vişneli Dağkızılca Hattı boyunca ilerler sonrasında üç alt segmente ayrılan toplamda 27 km uzunluğunda diri bir faydır. Görüldüğü üzere Bugün yaşanılan küçük depremler bu fayın özellikle Ayrancılar segmentinin batı ucunda gerçekleşmiş olup, Kısıkköy-Cumaovası segmentinde de olası küçük depremler kaçınılmazdır. Fayın segment uzunluklarına baktığımızda 8-10 kilometrelik uzunluktaki bu segmentler büyük depremler üretemezler. Ortalama 4-5 büyüklüğünü geçmeyecek hafif-orta büyüklüklü depremler üretirler. Bu yüzden Torbalı halkının korku ve panik yaşamasına gerek yok” diyerek önemli detaylara değindi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web