Küba'dan Trump'a tepki: Halkımız yenilmeyecek

Küba hükümeti, Trump yönetiminin Havana'ya yönelik yeni politikasına tepki göstererek, Küba halkının kararlılığını vurguladı.

Dış Haberler

Küba hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Miami'de yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

teleSUR'da yer alan habere göre bir açıklama yapan Küba, ABD'nin Ada üzerindeki ablukayı sertleştirmeye yönelik yeni adımlarını kınadı.

"Geçmişte de görüldüğü gibi, abluka başarısızlığa mahkûmdur" diyen Küba, bu politikanın Devrim'i zayıflatma ya da Küba halkını yenilgiye uğratma amaçlarını başaramayacağını da vurguladı.

Açıklamada, Küba halkının her kökenden saldırganlara karşı direnişini yaklaşık 60 yıldır kanıtladığı hatırlatıldı.

Küba hükümeti, Birleşik Devletler hükümeti ile ortak çıkarlar doğrultusunda saygılı diyalog ve işbirliğine, ayrıca bekleyen ikili ilişkilerde müzakerelere de devam etmeyi arzuladıklarını yineledi.

Trump'ın Küba'daki yaşam koşullarını eleştirmesine de tepki gösteren Kübalı yetkililer, "ABD'nin bize ders verecek durumda olduğunu düşünmüyoruz" dediler.

Afro-Amerikalılara yönelik polis şiddetini hatırlatan Kübalılar, "Bu ülkedeki [ABD] insan haklarına saygıya ve teminatlara ilişkin ciddi kaygılarımız var" ifadelerini kullandılar.

ABD'de ırksal ayrımcılığın ve çocuk emeği sömürüsünün devam ettiğini kaydeden yetkililer, kadın ile erkek arasındaki ücret farklılığına, sağlık hizmetlerinden faydalanamayan insanlara dikkat çekerken, özellikle Müslüman ülkelerden gelen mültecilerin ve sığınmacıların marjinalleştirildiğini vurguladılar.