Kahramanamraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden mezun olan ve Diyarbakır’daki Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapan Arzu Taşlı okulda açlıktan bayılıp kolunun kırıldığını duyan görme engelli öğrencisini ziyarete gitti. Arzu öğretmen iki gözlü harabe halde olan evi görünce gözlerine inanamadı. Trafik kazası geçirdikten sonra yatağa bağımlı kalan baba Mehmet Savur’un evi geçindiremediğini, diğer 6 kardeşinde aynı geçim sıkıntısı yaşadığını öğrenen Arzu öğretmen kolları sıvadı.

Görme Engelli öğrencisi Yusuf’un ve ailesinin içler acısı durum karşısında gözyaşlarına boğulan Arzu öğretmen, aile için harekete geçti.  Arzu öğretmen, yıkılmak üzere olan çatısız harabe evin onarımı için arkadaşı Ebru Canpolat ile kapı kapı dolaşmaya ve yardım toplamaya başladı.  Topladıkları paralar ile 1 ay süren inşaat çalışmalarıyla birlikte Yusuf’un ve ailesinin yaşadığı evi  iki oda haline getirerek, daha önce birleşik olan banyo ve tuvalet ayrıldı. Eve yeni bir mutfak, banyo ve tuvalet yaptırıldı. Arzu öğretmen evde çökmes tehlikesi bulunan merdivenlerinde yaptırılmasını sağlayarak, eve yeni eşyalar aldırdı.

Arzu öğretmen öğrencisi Yusuf ve ailesinin hayatına dokunarak yaşadığı ortamı tamamen değiştirerek, hayırsever arkadaşlarınında yardımı ile ailenin giysi ve gıda ihtiyaçlarını da karşıladı.

Evleri yeniden yapılan ve eşyaları değişen Yusuf ve ailesi gözlerine inanamadı.  Bununla da yetinmeyen Arzu öğretmen aileye maaş bağlanması için çalınmadık kapı bırakmadı. Ailenin kendi sosyal haklarını bilmediği için bakım ve yoksulluk ücreti yardımı almadığını öğrenen Arzu öğretmen, yatalak babası ve görme engelli Yusuf’un bakım ücreti ve yardım almaları için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne müracaatta bulundu. Arzu öğretmenin çabaları sonu felç olan babaya maaş bağlanması üzerine ailenin mutluluğu ikiye katlandı.

Yusuf, öğretmeni Arzu Taşlı, Ebru Canpolat ve destek çıkan herkese teşekkür ederek, kendisinin de öğretmen olacağını ve kendi durumunda olan ailelere yardım eli uzatacağını söyledi.

Öğrencisi Yusuf’un okulda bayılarak kolunun kırılmasıyla her şeyin başladığını söyleyen Arzu öğretmen, Yusuf ve ailesinin hayatlarına dokunuş yaptıklarını söyledi. Arzu öğretmen; “Ben Yusuf’un ders öğretmeni değilim, Yusuf ile kat nöbetçisi iken tanıştık. Koridorda başı önüne eğik sallana sallana gelirken tanıştım. Daha sonra aramızda duygusal bir bağ gelişti, sonrasında izinli olduğum bir gün Yusuf’un düşüp kolunu kırdığını öğrendim. O zamana kadar Yusuf’un evine gelmemiştim, buna istinaden kolu kırıldığı için evine geldim. Her şey spontane gelişti, Allah güç verdi altından kalktık. Yusuf’un evi harabeydi, düz bir ev olsaydı yapmak daha kolaydı. Bu evin bütün duvarlarını yıkıp yeniden yapmak bizim için inanılmaz bir çaba gerektirdi. Allah bize o gücü verdi, hiç yılmadan ve yorulmadan herkesin kapısını çaldım, hiç çekinmeden herkesten yardım istedim. Sağ olsun bütün arkadaşlarım koştular. Onlar olmasaydı ben yapamazdım, onların yardımıyla da biz bir hayata dokunuş yaptık. Yusuf’a dokunduk, inşallah başka Yusufları da görürüz. Ne diyeceğimizi çok bilmiyorum aslında, Yusuf’a her baktığımda gözlerim dolu dolu oluyor” dedi.

Öğretmen olmak, bir insanı hayata hazırlamak, geleceğini inşa etmek ve her anında yanında olmaya çalışmak çok zor... Maraş Pusula Haber ekibi olarak, Sizi ayakta alkışlıyoruz Arzu öğretmenim!