Kriz ve reform sarmalında Yunanistan

Kriz ve reform sarmalında Yunanistan
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Geçtiğimiz pazartesi günü Euro Bölgesi maliye bakanları sonunda, belki de Yunanistan‘ın 7 yıllık borç krizini sonunda çözebilecek bir adım attılar.

REKLAM

Geçtiğimiz pazartesi günü Euro Bölgesi maliye bakanları sonunda, belki de Yunanistan’ın 7 yıllık borç krizini sonunda çözebilecek bir adım attılar. Teknokratların yeniden Atina’ya dönerek reformlarla kat edilen mesafeyi değerlendirmelerine karar verdiler.

Bu çok büyük bir aşama sayılmayabilir. Ama işin zorluğuna bakarsanız, Yunanistan ve alacaklıları açısından önemli bir iş.

Pazartesi günü yapılacak toplantı öncesinde Euro Group başkanı olumlu konuştu.

Jeroen Dijsselbloem, sadece kurtarma paketi görüşmelerine devam edileceğini değil, ayrıca artık önceliklerinin de değişebileceği mesajını verdi.

Öte yandan Yunanistan’ın 86 milyar euroluk üçüncü kurtarma paketi karşılığında uluslararası kreditörlerinin talep ettiği reformların sosyal maliyeti hem taraflar arasında hem de Yunanistan’da iç politikanın tartışma konusu.

Atina muhabirimiz Yunanistan’da şu sıralarda yaygın olan ‘Ne Yapmalı’ sorusunu Atina Üniversitesi’nden ekonomi profesörü Panayotis Petrakis’e yöneltti.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Birleşik Arap Emirlikleri emlak piyasası yükselişte: Eğilimin 2023'te de devam edeceği öngörülüyor

Gayrimenkul sektörünün kalbinin attığı Cityscape Dubai kapılarını 24'üncü defa açtı

Arap Seyahat Pazarı 2022 yeni ufuklara ve büyümeye odaklanıyor