KRİZ KUYRUĞU

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin TL faizsiz kredi başvurusunun ilk gününde KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu.

KRİZ KUYRUĞU

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin TL faizsiz kredi başvurusunun ilk gününde KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu.

19 Aralık 2016 Pazartesi 20:54
KRİZ KUYRUĞU
Alanya'da da yaşanan ekonomik krizin ardından zor günler geçiren esnaflar sabahın ilk saatlerinden itibaren Sicil Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Türkiye'de sadece 15 bin esnafa verilecek olması ise tepkilere neden oldu.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Alanya esnafı KOSKEB tarafından verilecek olan 50 bin TL'lik faizsiz krediye akın etti. Dün başlayan ve 21 Aralık’ta sona erecek kredi için esnaflar gün boyu Sicil Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu. KOSGEB tarafından sağlanacak krediden ülke genelinde 15 bin kişi faydalanacak. Kredi ile ilgili bilgi veren Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci esnafların 2016 turizm sezonunda istediğini bulamadığını belirterek: "Esnaflarımızda bu nedenle ayakta kalmak adına çok zor günler geçirdi. Bunun akabinde de hükümetimiz şimdi KOSGEB vasıtasıyla esnaflarımıza faizsiz 1 yıl ötelemeli 36 ay vadeyle 50 bin TL bir destek kredisi dağıtma kararı aldı. Bunun başvurularıda bugün itibariyle başladı. 19 Aralık itibariyle başlayan müraacatlar 21 Aralık'a kadar devam edecek. İnşallah buradaki esnaf arkadaşlarımızda bu kredilerden yararlanacaklardır diye düşünüyorum. Ancak tabi elimizdeki imkânlar kısıtlı. Herkesin kullanabileceği ümidini vermemek lazım. Çok büyük bir başvuru var. Türkiye'de milyonlarca Alanya'da da binlerce esnaf bu başvuruyu yapıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte kaynaklar daha da arttırılır. Devletimizin bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum" dedi.

'ESNAFIN KURTULUŞU KOOPERATİF KREDİLERİNİN ERTELENMESİ'
Esnafın 50 bin TL'lik kredi alabilmek için sabahtan akşama kadar kuyrukta beklediğini söyleyen Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş ise, "Bu krediden Alanya'dan sadece 50-100 kişinin yararlanacağı söyleniyor. Esnafla dalga geçiliyor. Bizlerin hükümetimizden oda başkanı olarak istediğimiz tek şey esnaflarınımızın kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin ödemelerinin 1 yıl ertelenmesi. Eğer bu erteleme olursa esnaf o zaman ayağa kalkar. Bu KOSGEB falan esnafı kurtarmaz. Esnafın tek kurtuluşu bu. Nefes suyu da bu herşeyi bu" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 19.12.2016 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81