19-Nisan-2024 10:14:31

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Kritik haftaya girildi

Kritik haftaya girildi

AK Parti’den belediye başkan aday adayı olarak göreve talip olan isimler 2 kişi oldu. MHP’de ise 1 isim gelişen süreçte aday adaylığını açıkladı. AK Parti’de son dakika açıklaması yapılarak yerel seçimler için dün sona erecek olan aday adaylığı başvuru süresinin 16 Kasım’a uzatıldığı açıklandı.

AK Parti’de aday adaylığını açıklayan Ali Ulutürk ile Feyyaz Yazıcı, MHP’de ise Dursun Muratdağı partilerinden aday olabilmek için yarışacaklar.

Ancak kritik haftada büyük gelişmeler yaşanabilir. Özellikle MHP kanadında parti genel merkezinde yaşanacak gelişmeye bağlı olarak Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Birbilener yada Hasan Hüseyin Şişman isimlerinden birinin aday olarak açıklanabileceği kulislerde konuşuluyor. Ancak MHP’nin tek aday adayı olan Dursun Muratdağı’nın aday gösterilmesi yönünde de karar vermesi yüksek ihtimaller arasında yer alıyor.

AK Parti’de son dakika açıklaması ile sürenin 16 Kasım’a uzatılması da yeni aday adaylarına kapı aralayabilir. Ancak AK Parti’de başka bir adaylık başvurusu olmayacağı parti kanadında konuşuluyor. Tablo bu şekilde olunca doğal aday olan mevcut başkan Mustafa Allar ile diğer 2 aday adayı arasında yarışın geçmesi bekleniyor.

Temayül ne zaman?

AK Parti’de temayül yoklaması 18 Kasım’da ilk kez internet üzerinden uygulanacak. Yapılacak temayül yoklamasında parti genel merkezinin aldığı kararla Belediye Başkanları yer almayacak.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, aday adaylığı sürecinin ilk gününe ilişkin, “Toplam 127 aday adayının müracaatının sisteme girildiğini görüyoruz. Bunların 13 tanesi onaylanmış, 114 tanesi de onay bekleyen başvuru.” dedi. Yavuz, 18 Kasım’da tüm Türkiye’de internet üzerinden temayül yoklaması yapılacağını açıkladı. Temayül yoklaması 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Sistemin kapatılmasının ardından hemen sonuçlar elde edilecek. Çıkan sonuçlar direk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilecek.

Cevap bırakın