Kripto para borsası Kraken, 1.000 dolar giriş bedeli ile hisse satışına başladı

Kripto para dünyasının popüler borsalarından Kraken, akreditasyon almış yeni yatırımcılar için BNK to the Future platformunda hisse satışına başladı.
Kripto para borsası Kraken, 1.000 dolar giriş bedeli ile hisse satışına başladı

Kripto para dünyasının popüler borsalarından Kraken, akreditasyon almış yeni yatırımcılar için BNK to the Future platformunda hisse satışına başladı. Minimum giriş bedeli 1000$ bu yatırım turunda hedef 10 milyon dolarlık bir yatırım toplamak. 

BNK to the Future, 2010 yılından beri hizmet veren ve daha çok fintech, kripto paralar gibi yeni nesil teknoloji şirketlerine odaklanmış bir yatırım platformu. Bu platform her ne kadar kripto paralar için de hizmet veriyor olsa da yasalara uyumlu yani denetimlere tabi bir platform olduğu için yıllardır birçok büyük yatırım turunu kapattı. 

Yine dünyanın regülasyona tabi ve Bloomberg tablolarında listelenen ilk kripto para borsalarından olan Kraken geçtiğimiz şubat ayında kapalı bir yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım almıştı. Klasik bir yol olan yatırım gruplarından yatırım almak yerine akredite üyelerinden yatırım toplamayı tercih eden Kraken CEO'su Jesse Powell, Facebook'un başına gelenler yatırımcılardan kaynaklı, eğer üyeler birer yatırımcı olsaydı bunlar olmazdı diyor. 

Son yatırımı ile beraber 4 milyar dolar değerlemeye ulaşan Kraken aynı zamanda bir çok farklı kripto para girişimini (borsa veya ürün) satın alarak hizmet kanallarını genişletmeyi ve Binance, Coinbase gibi dev kripto para borsalarından geri kalmamayı başarıyor. 

Henüz ilk günü tamamlanan yatırım turunda şu ana kadar 770 yatırımcı katılmış ve 8.7 milyon dolar değerinde hisse satışı gerçekleşmiş. Görünüşe göre geri kalan 29 günde Kraken 10 milyon dolarlık hedefinin birkaç kat üstüne çıkacak. 

Yatırım sayfasında yer alan en güncel bilgilere göre 2011 yılında kurulan Kraken şu anda 800 çalışana sahip ve 2018 yılında 85 milyar dolarlık bir işlem hacmine ulaşmış. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.