KREDİ YURTLAR KURUMU YUSUFELİ YURDU AÇILDI.

2017-12-14 05:19:05

KREDİ YURTLAR KURUMU YUSUFELİ YURDU AÇILDI

 

İlçemizde bir ihtiyaç olan yükseköğrenim öğrenci yurdu için önemli bir adım atıldı.

 

İlçemizde öğrenim gören Yusufeli meslek Yüksekokulu öğrencileri Yusufeli’nde yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle uzun bir süredir yurt problemi yaşamaktaydı. Bu sorunu çözmek için harekete geçen Belediyemiz, ilgili kurumlarla görüşerek öğrencilerin bu mağduriyetini gidermek için prefabrik bir yurt yapılmasını sağladı. Yusufeli Belediyesinin kiralık olarak kullandığı Atölyeciler sitesi bölgesinde bulunan arsaya Belediyemiz ve DSİ arasında yapılan yazışmalar sonucunda Prefabrik bir Yurt binası Belediyemize kazandırıldı. Bu bina ve Belediyemiz tarafından beraberinde yapılan eklentileri Yusufeli Belediye Meclisinin 05.12.2017 tarih ve 46 nolu kararı doğrultusunda bedelsiz olarak KYK ya devri sağlanmıştır. 11.12.2017 tarihinde Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve KYK İl Müdürü Tamer Yıldırım arasında imzalanan protokolle resmi süreç tamamlanarak yurt binaları KYK il müdürlüğüne devredilmiş oldu.

Başkan Aytekin yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Geldiğimiz noktada ilçemizde önemli bir ihtiyacı karşılayarak yüksekokul öğrencilerinin mağduriyetlerini gidermiş olduk. Aynı zamanda önemli bir kurumu da ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kredi Yurtlar kurumunun ilçemizde bir biriminin olması yeni ilçemizde de gelecek için bir altyapı oluşturacak. Bu yurdun kazandırılması sürecinde katkıları olan DSİ 26. Bölge Müdürümüz Celal Tokalak beye, KYK il Müdürü Tamer Yıldırım’a Milletvekilimiz İsrafil Kışla’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan yurt binaları iki blok şeklinde kız ve erkek öğrenci yurdu olarak hizmet verecek. Toplamda 70 öğrenci kapasiteli olacak.

 


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com