Kamu Personelleri

KPSS 2018/5 Sağlık Bakanlığı 18 Bin Personel Alımı Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden 31 Mayıs 2018 tarihinden yayımlanan duyuru ile beraber Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı için başvuru kılavuzuna yer verilmişti.

Yayımlanan başvuru kılavuzu ile alakalı olarak adaylarda başvurularını tamamladılar.

Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı için başvuruda bulunan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyorlar.

Bizlerde kamupersoneli.net olarak konuyla alakalı olarak detayları paylaşıyoruz.

İşte KPSS 2018/5 Sağlık Bakanlığı 18 Bin Personel Alımı tercih sonuçlarına yönelik merak edilen tüm detaylar…

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINMIŞTI?

Yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan detaylara göre; Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacağı ifade edildi.

Ayrıca buna yönelik olarak adaylar tercihlerini 4-11 Haziran 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderdiler.

Diğer yandan internetten tercih gönderme işlemleri, 11 Haziran 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erdi.

Tercih işlemleri, Ek içerisinde yer alan KPSS-2018/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapıldı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 18 Bin sağlık personeli alım ilanına başvurular 4-11 Haziran 2018 tarihleri arasında alındı.

Sonuçların ne zaman açıklanacağıyla alakalı olarak başvuru kılavuzu içerisinde herhangi bir detaya yer verilmedi.

Ancak konuyla alakalı olarak;

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, KPSS 2018/5 tercih sonuçlarının 20 Haziran’da açıklanacağını ifade etti ve yayımlanan 18 bin kişilik ilana 110 bin kişinin başvuru yaptığını dile getirdi.

Bir Yorum