Kozan Belediye Meclis Üyelerinden Barış Pınarı Harekatına Asker Selamı İle destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Kozan Belediye Meclisi Ekim ayında ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirmek amacıyla olağanüstü toplandı. Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda, MHP grubu adına Meclis Üyesi Yusuf Eroğlu, Ak Parti adına Abdullah Avcı, İyi Parti adına Sabri Erdem, Saadet Partisi adına Ömer Faruk Kaymaz söz alarak Barış Pınarı Harekatına destek mesajlarını açıkladılar.
Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin ortak olarak hazırlamış olduğu Barış Pınarı Harekatına destek mesajı Ak Parti Meclis Üyesi Hazım Dağlı Tarafından okundu. Destek mesajında şu ifadelere yer verildi: “Ülkemiz Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/ PYD ve YPG’yi ve DAEŞ’in varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak ve bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı harekatını başlatmıştır.
Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat Türkiye için bir tercih değil zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturmak hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaad etmektedir.
Barış Pınarı Harekatı bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD ve YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağına inanıyoruz. Bölgenin tarihi toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye,Zeytindalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınar Harekatı Bölgesinde yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.
Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye, başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekat bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekatıbu çerçevede değerlendirilmelidir.
Bu çerçevede belediye meclisi olarak Barış Pınarı Harekatı’nda ülkemiz ve kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür.Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir. Ülkemizin bekasıdır. Harekat’ın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor fedakar askerlerimize muvaffakiyetler diliyoruz” denildi.
Okunan mesaj metni meclisin onayına sunuldu ve tüm siyasi partilerin oybirliğikabul edildi. Oylamanın ardından Belediye Meclis Salonunda Fetih suresi okunarak dua edildi.
Duanın ardından Belediye Meclis Üyeleri, Mehmetçiğe topluca asker selamı ile de destek mesajı gönderdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kozan Belediye Meclis Üyelerinden Barış Pınarı Harekatına Asker Selamı İle destek


Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Kozan Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!