Sürü sahibi, çeşitli yayın organlarında kendisinin 2 bin hayvan bulundurduğu gibi ifadelerin tamamen yalan olduğunu, köyde toplam 800 hayvan olduğunu ve hayvancılığı köyün içeirisnde değil yerleşim alanı dışında yaptığını dile getirdi.

Yıldırım, kendisinin 9 yıldır Kömür Köyü’nde hayvancılık yaptığını, köylülerin kendisini köyden atmak için çeşitli yalan ve bahaneler ürettiğini söyledi. Köyde kendisine içme suyu dahi vermediklerini belirten üretici, birçok kez su konusunda valilik ve kaymakamlığa dilekçe verdiğini ve sonuç alamadığını belirtti.

“DEMEKKİ BU VATANDAŞLARIN ARILARI KIŞ AYLARINDA BAL YAPIYOR”

Köyde taplu arazisinin olduğunu, meraların koyun üreticiliğine engel teşkil edecek bir durumun olmadığına dikkat çeken üretici; “Ben 9 yıldır burada yaşıyorum ve hayvancılık yapıyorum. Yaz aylarında yaylaya çıkıyorum, sonbaharda tekrar köye geliyorum. Diyorlar ki koyunlar var diye arılar çiçek bulamıyor bal üretimi yapamıyoruz. Yaz aylarında tatilciler geliyor rahatsız oluyor diyorlar ama ben yaz aylarında yaylaya çıkıyorum. Bunların söyledikleri tamamen yalan ve uydurma. Çünkü arılar yaz aylarında bal yapar ve ben yaz aylarında yayladayım. Burada yaz aylarında sürü kalmıyor. Arılar da sonbahar ve kış aylarında bal yapmazlar. Demek ki buradaki vatandaşlarımızın arıları sonbahar ve yaz kış aylarında bal üretiyor. Bu söylem tamamen beni kötülemek amacıyla yapılmış bir şey. Ben su istedikçe muhtar ve köylüler suyu vermiyorlar ve yeni bahaneler üretiyorlar bu durumu anlamış değilim” dedi.

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Doğu Gazetesi