Yalova tarihinin en büyük sıcak asfalt hamlesine ev sahipliği yapıyor. İl merkezi ve ilçelerle köylerin bağlantı yolları sıcak asfaltla kaplanıyor. Konuyla ilgili olarak çalışmaların yapıldığı köylerden birisi olan Tevfikiye'de bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, "Yalova'da 138,5 km 1. derece, 206,5 km 2. derece ve 129,5 km köy içi yolu olmak üzere toplam 474,5 km yol ağımız bulunmakta. 1995 yılında il statüsüne kavuşan Yalova'mızda bu yıla kadar toplam 8,5 km sıcak asfalt yapıldı. 2015 yılında ise 6 milyon TL bedelli 50,85 km sıcak asfalt çalışmasının ihalesi gerçekleştirildi. Çalışmalar hızla devam ediyor ve 1 ay içerisinde tüm çalışmaların bitirilmesi hedefleniyor. 

Asfaltlama çalışmaları kapsamında Altınova ilçemizin Soğuksu-Karadere-Fevziye-Tevfikiye-Sermayecik yolunda 15 km, Tavşanlı-Ahmediye-Örencik-İlyasköy girişi 8,8 km, Çiftlikköy ilçesi Kılıçköy-Dereköy-Çukurköy aralığında 4.4 km, Taşköprü-Kılıçköy-Kabaklı aralığında 1.8 km, Çiftlikköy-Gacık arasında 1.2 km, Yalova merkeze bağlı Kazımiye ile Elmalık Köyü arasında 4 km, Safran-Eskibursa yolu arasında 900 metre, Hacımehmet yolunda 1.1 km, Termal ilçesinde Akköy-Samanlı-Yalova bağlantısında 700 metre, Termal-Akköy yolunda2.5 km, Çınarcık-Çalıca yolunda 1.3 km, Armutlu ilçesi Mecidiye yolunda 3 km, Fıstıklı köy yolunda 900 metre, Fıstıklı Gemlik Yolunda1.4 km, Fıstıklı sahil yolunda 150 metre, Çınarcık Ortaburun yolunda 3.1 km olmak üzere toplamda 50.8 km asfaltlama çalışması gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Tamamını Asfaltlamak İstiyoruz"


İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ise gerek hükümetimizin ve gerekse Yalova Valiliğinin desteği ile mevcut köy yollarının 3'te 2'sini asfaltlamış olacağız. Bu Yalova tarihinde bir ilk. Biz yapılan bu çalışmaya ek olarak 2. bir çalışmayı daha yapma hedefindeyiz. Bununla ilgili olarak gerekli bakanlıklarla görüşmeler yapıyoruz. Ek ödenek alabilmemiz halinde köy yollarının tamamının bağlantı yollarını sıcak asfaltla kaplayıp ilde bağlantısı asfalt olmayan bir köy dahi bırakmayacağız" diye konuştu.
Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya ise, "Yol yapım çalışmalarını gerçekten büyük bir heyecanla izliyoruz. İlçemiz sınırları içerisindeki çalışmalar 10 gün içerisinde tamamlanacak. Böylece tüm köylerimizin bağlantı yolları asfaltlanmış olacak. Bunu sağlayan Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi'ne çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Rüya Gibi"


Eskiden köylerine sıcak asfaltı bırakın parke yol yaptırabilmek için bile uzun zamanlar beklemek zorunda kaldıklarını hatırlatan köy muhtarları ise, "Şimdi bu çalışmalar bize rüya gibi geliyor. Köy yolları sıcak asfaltla kaplanacak dediklerinde ben inanmamıştık. Hatta kesin 50-100 metre asfaltlar giderler diye düşündük. Oysa tüm köy bağlantı yolları kilometrelerce sıcak asfaltla kaplandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim