Uğur Alkapar Köy yanıyor...
HABERİ PAYLAŞ

Köy yanıyor...

Yurdun dört bir yanında ormanlar yanarken birtakım Instagram insanları hâlâ yemeklerden partilerden eğlenceli kareler paylaşıyordu. Bazıları takipçilerinin uyarısıyla araya “Manavgat yanıyor” temalı hikayeler aldı. Ardından bir kadeh tokuşturma geldi. Hop “Bunu yapanlar kendileri de yansın” caps’i düştü ekrana. Sonra da böyle bir günde mutluluk ve eğlence dolu paylaşımlar yaptıkları için aldıkları eleştirileri ‘duyar kasmak’ olarak nitelediler. Ardından “Biz bağış yaptık şekerim. Sen ne yaptın”a döndü iş. Yani diyor ki “Parası neyse verir, ormanlar yanarken ben şampanya kadehimi kaldırırım kardeşim!” Peki ne olması gerekiyordu? Kimse kimseye evine dön çabuk demedi. Eğlencene, yemeğine, şampanyana devam edip, fotoğraflarını çekip ertesi gün paylaşabilirdin mesela. Böylece arada paylaşılan “Türkiye yanıyor” caps’leri dalga geçildiğimiz hissini vermezdi.

Haberin Devamı

Köy yanıyor...

GALEYANA GELMEYİN

TERÖRCÜLER BİLİMCİLERE KARŞI

Yangınların sebebine dair iki ayrı teori var. Biri terör örgütleri tarafından çıkarıldığı, diğeri ise sıcak dalgası sonucu ormanların alev aldığı. İkincisini savunanlar NASA’nın yangın haritasını paylaşıyor. Yangın ekolojistleri “Aynı anda nasıl birçok yerde yangın çıkar”, “Bir yangın 100 metre öteye nasıl sıçrar” gibi soruları bilimsel bir şekilde açıklıyor. Diğerini savunanların delili ise sahip oldukları “Düşmanlarımız bunu yaptı” inancı.

Yani bir tarafta bilimsel açıklamalar, diğer tarafta duygusal bir durum var. Aralarında Işın Karaca’nın ve hatta meslektaşlarımın da olduğu birçok sosyal medya kullanıcısı drone’la çekilmiş bir orman kundak videosu yayınlayıp takipçilerini galeyana getirdi. Bu görüntülerin 1 yıl önce Kuzey Irak’ta çekilmiş olduğu ortaya çıksa da kimse videoyu kaldırmadı.

Köy yanıyor...

TEK KAYNAK DEVLET

Ortalık yanlış bilgi ile doluyken güvendiğim tek yer devletin kendisi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdiği son bilgide yangınların kundaklama olduğuyla ilgili henüz bir veri olmadığını ve sıcaktan çıkmış olabileceğini söylemişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de sosyal medyadaki her paylaşıma itibar etmeyin çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Ünlülerin bu yanlış yönlendirmeleri de hem bilgi kirliliği hem de galeyan çabasıdır. Büyük takipçi sayısı büyük sorumluluk demektir. Çok üzgün ve aynı zamanda öfkeli olduğumuz bu korkunç günlerde ihtiyacımız olan son şey kışkırtılmak. Kesin bilmediğiniz hiçbir bilgiyi paylaşmayın.

ŞAKİRA DA KİMMİŞ!

Aleyna sesini kullanma becerisini ve vokal hakimiyeti tecrübesi arttıkça, vokal koçlarıyla çalıştıkça üst düzeylere taşıdı. Yeni şarkısı ‘Sır’da da bunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Şakira da kimmiş, Aleyna varken! Düzenleme Türk pop piyasası için yeterli. Hatta Diplo Bey, “Burası Ortadoğu’da sanırım, hiç adetim değildir ama araya hafif nağmeler attırayım” bile demiş.

Umarım şarkının klibinde fesli adamlar ve develer görmeyi hayal etmemiştir. Ancak bir sorun var ki şarkı hiç akılda kalmıyor. Çünkü takılan bir nakarat sözü, kulağınıza yerleşen bir melodi yok. Biraz da bu nedenle sıkılmadan 3 kere dinledim. Her seferinde başka bir şarkı dinliyormuş gibiydim!

Haberin Devamı

KLEIN’IN DÖNÜŞÜ

Gece hayatına efsane mekanlar kazandıran Klein Entertainment geri döndü. Klein’ın sahibi Burak Yön “18 ay kapalı kaldık. Ama tüm restoranlar açıp kulüp olarak işletti mekanlarını. Cumhurbaşkanımız kapanma olmayacağını söyleyince çok rahatladık. Çünkü bu sektör bir kapanmayı daha kaldıramaz” dedi. Çeşme’deki Sommer Klein, Madeo Beach’i, satın aldı. Bu yaz hem beach, hem restoran hem de kulüp olarak hizmet veriyor.

Buradaki happy hour partileri dillere destan. Bayramda çılgınca günler geçiren Sommer Klein hafta başı birkaç sakin gün geçirse de hafta ortasından itibaren hareketlenmiş. Burak Yön 6 Ağustos’ta Maslak’taki dev disko Phönix’in bahçesini Park adıyla açacaklarını söyledi.

Bence orası kasıma kadar gider. Açık hava mekanlara bayılıyoruz çünkü. Klein, kış sezonunda her şey yolunda giderse Phönix’i ve Harbiye’deki Pink Mama’yı da açıyor. Ancak şahane bir meyhane olan Küçük by Klein kapanmış. Karaköy’deki Mitte’nin ortaklığından da çekilmişler.

GÖKYÜZÜ BAHÇESİ

Gökyüzü bahçesi olarak bildiğimiz, İstanbul’un en güzel terası, Tepebaşı’ndaki Klein Garten 1 Temmuz’da açılmıştı. Başına da Birdy Pera’dan tanıdığımız Özgür Şahverdi geçmişti. Buranın 700 kişilik kapasitesi 350’ye indi. 00.00’da müzik susunca önce bir şaşkınlık olsa da müşteriler bardan yeni içkiler alıp sohbete devam ediyor. Klein Garten’ın şahane bir yemek menüsü de var.

Karidesli enginar, humus, vegan mantı, bonfile, ızgara somon, soğuk baklava, akla ilk gelen lezzetler. Yemek servisi 21.00’de bitse de isteyen barda devam edebiliyor. Şahverdi, Klein’ın başarısını “Ekip olmanın önemine değer veren bir işletmeyiz. İşimizi bu kadar titizlikle yaptığımız için dostlarımız da bizi yalnız bırakmıyor” diye açıklıyor.

‘KAPI MEKANIN KALBİDİR’

Klein Garten’ın kapısında siyah giyen adamlardan oluşan bir güvenlik ekibi var. Onların arasında elinde listeyle sizi içeri alıp almamaya karar veren küçük hanım ise Lerna Narlı. Kendisi yıllardır sektörün içinde. Bakın neler diyor...

Köy yanıyor...

  • Sosyoloji ve halkla ilişkiler okudum. İlk bir kafede başladım servis elemanı olarak. 1999’de efsane Douche Club’da başladım kapıdaki görevime. 12 sene Çapamarka’da çalıştım. İşletmecilik de yaptım.
  • Kapı mekanın kalbidir. İçeri giren insanları yönlendirmek, iletişimde olmak en sevdiğim şey.
  • Garten’da güvenliğimiz Recep Hoca’mıza emanet. Kapıyı Deniz arkadaşımla yönetiyoruz.
  • Yemek dışında telefonla değil referansla rezervasyon alıyoruz. İlk işimiz listede adınız var mı onu kontrol etmek. Ama o da bir garanti değil.
  • Kılık kıyafet, hal tavır ve kadın erkek sayısına göre değerlendiriyoruz. Ne çok spor ne de abiye olmalı kıyafet. Çok şık biri bizim mekana aşırı kaçabilir mesela.
  • Agresif tutum içinde olanlar, saygısız davrananlar, takım elbiseler, eşofmanlılar kapıdan döner.
  • İnsanlar pandemi yüzünden rahat giyinmeye alışmışlar. Ama beklentimiz biraz daha özenli gelmeleri.
  • O gün girememişseniz bir daha geldiğimizde kurallara uygun bir hal içindeyseniz tabii ki girebilirsiniz.
  • Nispeten genç bir kesim geliyor. Orta yaşlı misafirlerimiz de oluyor tabii.
  • İnsanları olabildiğince tatlı şekilde kapıdan çevirmeye çalıştım. Çoğu zaman da buna neden içerideki kapasitenin aşılması oluyor.
  • Çok güzel bir grubun içinde eşofmanla gelen birini alamadık. Ama sosyal medyada hakkımızda yazmadığı kalmadı. Oysa biz daima uzlaşmacı davranmaya çalışıyoruz.
  • Hakaret ve saldırgan davranışlar birini içeri almamızı değil aksine onu unutmamamızı sağlar. Asla almayız.

TORBA’NIN YILDIZI

Bu yaz Bodrum’da faaliyet göstermeye başlayan, Torba’ya yeni bir soluk getiren Mi Casa Beach Hotel’de kalan bir arkadaşım anlata anlata bitiremedi. 70 odası bulunan bu butik otelde müşteri memnuniyeti öne çıkan bir özellik belli ki. Mi Casa, Torba koyuna sıfır. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyen tatilciler için bulunmaz nimet. Uygun fiyat politikası ile de bölge otellerinden ayrılan Mi Casa Beach Otel’de her hafta birbirinden ünlü isimler sahne alıyor. Konuklarının eğlencesini de ihmal etmiyorlar yani. Mi Casa Bodrum tatili için iyi bir seçenek.

İYİ YEMEK KALİTELİ EĞLENCE

Alaçatı Port’taki üçüncü yılını kutlayan Panderas kıyılarımızda görebileceğiniz en güzel tasarlanmış birkaç mekandan biri. Masa sandalyesinden süslemelerine kadar her şey detaylıca, ince ince düşünülmüş. Çeşme’nin en sevilen ve en eğlenceli mekanlarından biri olmayı başaran Panderas mutfağıyla da iddialı. Tadına doyulmaz mezeleri, deniz ürünleri ağırlıklı sıcaklarıyla Ege’nin keyfini sonuna dek yaşatıyor. Ayrıca müzik seçimindeki titizliğiyle eğlence konusunda da asla hayal kırıklığına uğratmıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder