Amasya İtimat

KÖY PAZARINA İLGİ ARTIYOR

Halk arasında “Köylü Pazarı” olarak da bilinen üretici pazarları Perşembe günleri  erken saatlerde tüketicilerle buluşuyor.

Köylerde üretilen ürünlerle kurulan köy ürünleri pazarında direk tüketiciyle buluşuyor. Dalından yeni koparılmış sebze ve meyveler , kışlık yiyecekler kurulan pazar sayesinde sofralarımıza ulaşıyor. Köylüler böylece kendi tarla ve bahçelerinde yetiştirdikleri ürünlerin satışını yapıyor. Üreticilerimiz arada herhangi bir aracı olmadan ürünlerini pazarlama imkanı buluyor. Böylece vatandaşlar hem daha sağlıklı, hem de daha ucuz sebze ve meyve alabiliyor.

Fiyatları da oldukça uygun olan sebze ve meyveler, kışlık yiyecekler. vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor. Birçok vatandaş, köylülerin sattığı doğal ürünlerin bulunduğu tezgahlara gelerek haftalık ya da aylık yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Hayvansal gübresi ve su dışında hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve yüzde yüz doğal yetiştirilen bu ürünler, köylülerin bütçesine de önemli katkılar sağlıyor.
Ürettiğimiz ürünlerimizle ev ekonomimize katkı sağlıyoruz diyen üreticilerden Hacer Özgür; “Sattığımız ürünler yüzde yüz doğal olduğu için vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Ayrıca tüketici birinci elden ürün aldıkları için de ucuz oluyor. İlçede yaşayan vatandaşlar ürünlerin doğal ve pazara göre ucuz olduğu için bizden  satın alıyorlar. İnsanlar bizim ürünlerimizi gönül rahatlığı ile yiyebilirler” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle