Kovid-19'a dair Türkiye'den günlük gelişmeler (4 Haziran)

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin günün öne çıkan haberleri, açıklamalar ve analizler…

04 Haziran 2020 02:01
Son Güncellenme: 04 Haziran 2020 16:31
.
20:28

Paylaş

TÜRKİYE'DE VAKA SAYISI 167 BİN 410 OLDU

Sağlık Bakanlığı, günlük Kovid-19 verilerini açıkladı. Verilere göre son 24 saatte 988 kişide koronavirüs tespit edildi, 21 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 167 bin 410'a, yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 630'a yükseldi.

18:42

Paylaş

EDİRNE'DE 3 HAFTADIR POZİTİF VAKA YOK

Edirne Valisi Ekrem Canalp, kentte 3 haftadır koronavirüs vakası görülmediğini belirterek, "Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki 3 haftadan beridir Edirne'mizde hiçbir pozitif vaka gözükmemektedir. Yine çok sayıda kronik rahatsızlığı olan bir hastamız dışında, şu anda sağlık kuruluşlarımızda da koronavirüs hastamız bulunmuyor" dedi. (DHA)

17:27

Paylaş

ADANA TABİP ODASI: İNSANLARI HASTANELERE YÖNLENDİRMEK KOVİD-19 RİSKİNİ ARTIRIR

Polikliniklerin 21.00’e kadar açık kalması için yazı gönderildiğini paylaşan Adana Tabip Odası, normalleşme döneminde hükümetin karşılığının risk altında daha uzun çalışma saatleri olduğunu ifade etti.

17:23

Paylaş

TİSK KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN YAYGINLAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Kovid-19 salgını sürecinde yönetim kurulu toplantılarını mart ayından itibaren video konferans yöntemiyle yapan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kısa çalışma ödeneği ile işçinin ücreti arasındaki farkı ödemeyi üstlenen patronlar için teşvik istedi.

15:34

Paylaş

YÖK: UZAKTAN ÖĞRETİMLE VERİLEBİLECEK DERS ORANI YÜZDE 40'A ÇIKARILDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeydeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranının yüzde 40 yükseltildiğini bildirdi.

14:27

Paylaş

10 HAZİRAN'DAN İTİBAREN 40 ÜLKEYE UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planladıklarını açıkladı. İlk uçuşlar 10 Haziran'da Yunanistan, KKTC, Bulgaristan ve Katar'a gerçekleştirilecek.

10:38

Paylaş

HABUR VE GÜRBULAK KAPILARI YENİDEN AÇILDI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İran ve Irak'a olan gümrük kapılarının açıldığını açıkladı.

 

10:36

Paylaş

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMDA YENİ DÖNEM

Ulaşım Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda İstanbul Valiliği tarafından toplu ulaşıma dair alınan yeni kararlar uygulanmaya başlandı. Otobüs ve metrobüslerde çapraz oturma düzeni zorunlu hale getirilerek koltuk sayısının üçte biri kadarda ayakta yolcu alınmasına karar verildi. (DHA)

 

10:32

Paylaş

GEBELER PANDEMİDE İDARİ İZİNLİ OLMALI

Sağlık Bakanlığı gebelerin idari izinlerini 24. haftaya çekildiğini duyurdu. Sağlık çalışanları ise pandemi süresince hamile sağlık emekçilerinin idari izinli sayılması gerektiğini belirtiyor.

10:29

Paylaş

EBA’DAKİ PUAN SİSTEMİ MOTİVASYONU DÜŞÜRÜYOR

Salgın sürecinde uzaktan eğitim birçok soruna neden oldu. Evrensel’e konuşan öğretmenler, özellikle puan sisteminin motivasyonlarını düşürdüğünü anlatıyor.

10:27

Paylaş

FABRİKALAR NE DURUMDA HABERİNİZ VAR MI?

Ford işçileri yazdı: "Sendikacılar bizlere bir şey sormayı, gelip işyerlerini ziyaret etmeyi akıllarının ucundan geçiriyorlar mı?"

10:26

Paylaş

ÇAĞRI MERKEZİNDE GÜNLÜK MESAİ 12 SAATE ÇIKTI, YEMEK ÜCRETLERİ KESİLDİ

Çağrı merkezlerinde sömürü, salgın ve evden çalışmayla katlandı. Çağrı merkezi çalışanlarının sorunlarını Tez- Koop İş Sendikası GYK Üyesi ve Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Pekgöz anlattı.

DÜN NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında haziran ayında da kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online ulaştıracak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, farklı ülkelerden gelen ve yurtlarda tutulan 77 bin 441 kişinin karantina süreçlerini tamamladığını duyurdu.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında daha önce otellerde açılmasına izin verilmeyen mini kulüpler ve kreşler hizmete başlayabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin 31 Ağustos Pazartesi başlayacağını ve üç hafta süreceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüslerinde ayakta yolcuda yüzde 30, raylı sistemlerde yüzde 50 kuralıyla hizmet verilmesini kararlaştırdı.

Yüksek Seçim Kurulu, oronavirüs salgını sonrası normalleşme süreci kapsamında siyasi parti kongreleri ile oda ve sendika seçimlerinin yapılabileceğine karar verdi.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa