24 Ocak 2021 04:51

"Kovid-19 meslek hastalığı sayılsın" talebinde topu birbirlerine attılar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanlığı "Kovid-19 meslek hastalığı sayılsın" önergesine verdikleri yanıtta topu birbirine attı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlıkçılar aylardır “Kovid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilsin” diyerek mücadele verirken yetkililer sorumluluk almamakta ısrar ediyor. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Oktay, topu Sağlık Bakanlığı’na attı, Sağlık Bakanlığı da "Görev alanıma girmiyor" yanıtını verdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın koronavirüsün meslek hastalığı sayılması için verilen önergeye, “Sağlık Bakanlığı’nın yetki alanına girmektedir” yanıtını verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise kendisine bu konuda verilen önergelere “Bakanlığımızın görev alanına girmemektedir” demekle yetindi. 

Sağlık çalışanlarının meslek hastalığı sorununun çözülmediğini belirten Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız ise “Cumhurbaşkanı Yardımcısı ‘Sorumluluk bende değil’ diyor ama Türkiye’de her bakan cümlesine ‘Cumhurbaşkanımızın takdiriyle’ diye başlıyor. Bakanlara her konuda iş gördüren Cumhurbaşkanlığı, konu sağlık çalışanları olunca neden ‘olur’ vermiyor” diye sordu. 

Aralıkta yayımlanan genelgeyle meslek hastalığı sorununun çözülmediğini vurgulayan Bacaksız, “Bu açıklamadan sonra değişen bir şey olmadı. Sağlık çalışanlarının görev başındayken hastalandıklarını ispatlaması gerekiyor” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un 10 Aralık 2020’de TBMM’de yaptığı konuşmada “Sağlık çalışanları için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç yok. Vazife malulü diye bir durum var…”demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de on günde 1,2 milyon kişiye aşı yapıldı

SONRAKİ HABER

Ankara'da FETÖ'den ihraç edilen tetkik hakimi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa