Selman S. Akyüz

Selman S. Akyüz

Kötü Fener’e İlaç Oldular

Konyaspor - Fenerbahçe maçı iki takım için de önemliydi. Lige çok kötü başlayan Fenerbahçe çıkış, lige çok iyi başlayan Konyaspor da namağlup ünvanını sürdürme peşindeydi.

 

Konyaspor’un kadrosuna baktığımda geçen hafta İsmet Çelik ile aklımızdan geçirdiğimiz on biri bir eksikle sahada görünce sevindim ve biraz da şaşırdım. Biz orta sahada oyun kuracak bir Hurtado olabilir diyorduk ama Rıza Hoca Fofana’nın yerinde Miloseviç, sağda Ömer Ali, ilerde ise iki santrforla maça başladı. Savunmada zaaf olur mu diye düşünürken maçın ilk dakikalarından sonra Yatabare önce sol, 25. dakikadan sonra da sağda olmak üzere ağırlıklı olarak savunmaya yardım etmesi iyi oldu.

 

Fenerbahçe ise gerçekten lige kötü başlamayı hak eden bir kadro ve oyunla mücadele etmeye çalışıyor. Konyaspor’un kadro kalitesi daha yüksek bence. Uyum sorunu da yaşıyorlar. Bu kadar avantaja rağmen Rıza Çalımbay, evet, savunma oynamadı ama hücuma da hep temkinli çıktı. Fenerbahçe’nin oynamadan gol atmasına izin vermek istemedi.

 

İlk yarı oyunlarına bakınca Yeşil Beyazlılar daha fazla hücum isteyen ve daha az pozisyon veren taraftı. Fenerbahçe iki şut dışında varlık gösteremedi. Konyaspor ise savunma oyununda daha düzenli hücumda ise topu öne aktarmada zorlanan bir görüntü verdi.

 

İkinci yarı hücumda daha üretken bir Konyaspor vardı. Fakat Jahoviç’in ilk yarıdan beri etkisiz oluşu Rıza Hoca’yı müdahaleye zorladı. Yatabare’yi alıp Jahoviç’i çıkardı ve Fofana’yı aldı ama tam bu sırada savunmada üst üste bireysel hatalar yüzünden kalesinde basit bir gol gördü.

 

Sonrasında oyuna Hurtado ve Traore de girdi ama Konyaspor bir türlü istediği pozisyonları bulamadı. Fenerbahçe de haftalardır süren kötü gidişini, böyle basit bir oyunla hak etmeden alacağını görünce resmen üstüne yattı.

 

Konyaspor forması dışında kendisiyle denk hatta daha kötü olan böyle bir takıma ilaç oldu. Yazık oldu.

 

Bu arada bir not aktarmam gerekiyor. Taraftar bu maçta maalesef çok kötüydü. Nalçacı Grubu dışında neredeyse tüm stadyum maçı izledi. Nedenini bilmiyorum ama yönetimi protesto eden Nalçacılılar Grubu, takıma destek vermek yerine susmayı tercih etti. Hemen yanlarındaki Fener taraftarı bir ara “Burası Kadıköy” diye bile bağırdı. Hiç hoş olmadı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar